Megújult a Mártélyi Alkotóház!

Mártély is csatlakozott a MANK felújított alkotóházainak sorába. Az ünnepélyes átadón Dr. Hóvári János, a MANK főigazgatója adta át az épületet, amely immár megújulva várja az alkotni vágyókat a Tisza partján. Mint mondta, a hódmezővásárhelyi – illetve annak nyúlványa, a mártélyi – művészvilág mindenütt tiszteletet vívott ki azok körében, akik igazán értettek a művészethez.

„A magyar kultúra nem csak egy koncepció, nem csak egy fogalom, amelyről könyveket lehet írni, elmélkedni lehet róla. A magyar kultúra megjelenik tárgyakban, festményekben, szobrokban, könyvekben, és mindezek mögött, hátterében ott vannak különféle kulturális koncepciók, kulturális pontok: mindenütt a Kárpát-medencében, azokon a helyeken, ahol a magyar kultúráért elődeink tettek. Mártély ezek közé a helyek közé tartozik” – fogalmazott Dr. Hóvári János, a MANK főigazgatója a Mártélyi Alkotóház megnyitóján.Mint mondta, a hódmezővásárhelyi – illetve annak nyúlványa, a mártélyi – művészvilág mindenütt tiszteletet vívott ki azok körében, akik igazán értettek a művészethez. 

„Ennek a háznak nem pislákolnia, hanem világítania kell, hogy magához vonzza mindazokat az embereket, akik tisztában vannak azzal a tiszai, alföldi, magyar üzenettel, amely ránk öröklődött, és amelynek nem csak tudatában kell lennünk, hanem rendelkeznünk kell azzal a képességgel, hogy a 21. század szellemiségének megfelelően megjelenítsük” – mondta.

Hegedűs Zoltán, Hódmezővásárhely alpolgármestere kiemelte, a város egyik legfontosabb tulajdonsága, ismertetőjegye, hogy művészetet szerető és pártoló emberek lakják, és remélhetőleg a Mártélyi Alkotóházba látogatók is inspirációt nyernek majd és jó hírét viszik a városnak. A Mártélyi Alkotóházzal kapcsolatos legfontosabb célkitűzés, hogy az elkövetkező években bekapcsolódjon a tiszai, alföldi képzőművész világ rendszerébe és alkotóközösségébe.

Oldaltérkép | Impresszum | ©2019 Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft.