Szent Istvánt ábrázoló tervpályázat

Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata nyílt, országos tervpályázatot ír ki szobrászművészek számára Szent Istvánt ábrázoló, egész alakos szobor elkészítésére, államalapító királyunk emlékének tiszteletére.

 A pályázat kiírója a magas színvonalú alkotás megteremtéséhez szabad kezet ad a művészi kivitelezésben. Így a város főterén későbbiekben elhelyezhető Szent Istvánt ábrázoló szobor méretét nem határozza meg pontosan, de elvárás, hogy a megjelölt tér szerkezetébe, közvetlen környezetébe illő, az épített és természeti környezethez illeszkedő, Szent István nagyságát, szellemiségét, kiemelkedő jelentőségét szimbolizáló megformálás szülessen. Az alkotás karaktere, anyaga sem került meghatározásra, kizárólag a mechanikai sérüléseknek ellenálló, külön gondozást nem igénylő, tartós és időtálló kivitelezés szerepel elvárásként.

A pályamunkákat a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. által delegált szakértői bizottság értékeli az önkormányzat képviselőinek jelenlétében. Ezt követően a Közgyűlés a szakmai zsűri javaslatát figyelembe véve dönt a szoborpályázat eredményéről.

Az Önkormányzat a pályázat elkészítésével kapcsolatos költségek ellentételezése céljából a pályázati kiírásnak megfelelő tervekért és mellékletekért költségtérítési díjként 50.000,- Ft kifizetését vállalja. A megfelelőség a pályamunkákat véleményező bizottság szakvéleménye alapján kerül meghatározásra.

A tervpályázat benyújtási határideje: 2016. január 29.

A részletes kiírás a mellékelt tervpályázati felhívásban található.

A pályázattal kapcsolatos további információ:

A pályázók felvilágosítást kapnak Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatalának (5600 Békéscsaba, Szent István tér 7.) Oktatási, Közművelődési és Sport Osztályán Túriné Kovács Márta osztályvezetőtől (tel.: 66/523-819, email: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. ), illetve Lukácsi László városi főépítésztől (tel.: 66/523-817, email: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. ). 

Tervpályázat kiírás letöltése

Szent István Tér

Helyszínrajz

  • Gyerekek balettcipőben

    Miközben a Magyar Nemzeti Balettintézet az új tehetségeket kereste a tavaszi felvételik alkalmával, az intézménybe járó növendékek is kitettek magukért. Az utóbbi hónapokban több nemzetközi verseny első díját is hazahozták, a Tavaszköszöntő című házi előadáson is sikerrel adtak számot tudásukról.Harmadik[…]

  • A három Sass

    Sass Brunner Ferenc, Sass Brunner Erzsébet és Brunner Erzsébet munkáiból nyílt kiállítás Nagykanizsán, a Magyar Plakát Házban. A három Sass című tárlat különlegessége, hogy a művészcsalád tagjainak alkotásai első alkalommal szerepelnek közös tárlaton, az eredeti dokumentumokon, családi leveleken, korabeli fényképeken[…]

  • Még lehet nevezni a Primanimára

    A 2019-ben október 30. és november 2. között nyolcadik alkalommal megrendezett Primanima Nemzetközi Elsőfilmes Animációs Fesztiválon pályakezdő alkotók mutathatják be legfrissebb munkáikat. A budaörsi szemlére július 31-ig lehet nevezni.A Primanimára 2017 januárja óta készült, 25 percnél nem hosszabb animációs diák-,[…]

Oldaltérkép | Impresszum | ©2019 Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft.