Megkezdődött a Hódmezővásárhelyi Alkotóház és a Hódmezővásárhelyi Kollektív Műterem teljes körű felújítása!

 

 

A Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. (MANK) tulajdonában lévő épületek korszerűtlenek és rossz műszaki állapotúak voltak.

Sikeres közbeszerzési eljárást követően mindkét épület teljes felújítása ez év elején elkezdődött, a munkálatok ősszel fejeződnek be, így várhatóan év végére az alkotóművészek új köntösbe öltözött, a kor színvonalának megfelelő, magas komfortfokozatú alkotótereket vehetnek birtokba. A két beruházás összértéke megközelíti a bruttó 330 millió forintot.

A Hódmezővásárhelyi Kollektív Műterem a felújítást követően - az eddig már megszokott művésztelep jelleg mellett - új funkcióval is bővül: egy új kiállító közösségi tér jön létre, remélhetőleg a város egyik kiemelkedő kulturális szigetévé válva. (A műtermekben-alkotás lehetőségét pályázat útján nyerhetik majd el a művészek. A pályázati kiírások 2016. májusában jelennek meg az www.alkotomuveszet.hu oldalon.)

A ház - ahogyan eddig is - várja az alkotni, pihenni vágyó művészeket. A Magyar Mecénás Program (MMP) tagjai kedvezményes áron vehetik igénybe a szolgáltatást, mint ahogyan a MANK tulajdonában lévő összes alkotóházban.

A MANK folyamatosan újítja fel ingatlanjait, amelynek 2016-os ütemét képezi a két hódmezővásárhelyi ingatlan. Fennállásának elmúlt négy évében megújult a MANK központja, a Szentendrei Régi Művésztelep, a Szigligeti és Zsennyei Alkotóházak, 2015-ben a Mártélyi és a Galyatetői Alkotóház is megnyitotta kapuit.

Cél, hogy az intézmények minél magasabb technikai színvonalon készülhessenek el kívül-belül, ezáltal hirdetve a magyar kulturális élet megújulását is.  

  • Borsodi L. László a Székelyföld folyóirat új főszerkesztője

    Borsodi L. László költő, irodalomtörténész, tanár Lövétei Lázár Lászlót váltja a kulturális folyóirat élén. Az új főszerkesztő kifejtette, hogy jól működő struktúrát vesz át, ezért számot­tevő újítást nem ter­vez. Elképzelései között sze­re­pel újabb fi­a­tal szerzők megszólítása, a ta­nulmány- és kri­ti­ka­ro­va­tok[…]

  • Három új taggal bővült a Magyar Teátrumi Társaság

    A Magyar Teátrumi Társaság Nyíregyházán, a Móricz Zsigmond Színházban tartotta idei első közgyűlését. A legnagyobb hazai színházi érdekképviseleti szervezet közgyűlése három új tag felvételét szavazta meg. A Ferencvárosi Pinceszínházzal, a Budapesti Operettszínházzal és a Kisvárdai Várszínházzal 71-re bővült a tagok[…]

  • Közel 2 milliárd forintot kaptak a magyar dalszerzők

    Az Artisjus május közepén 7853 magyar dalszerzőnek, mintegy 45 ezer magyar zeneműre adott támogatást. Ezúttal a 2018-ban televíziókban és rádiókban elhangzott dalok után utalta a szerzők fizetését a jogkezelő.Az Artisjus a zeneszerzők és szövegírók közös jogkezelőjeként hatalmas zenei adatbázist gondoz,[…]

Oldaltérkép | Impresszum | ©2019 Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft.