Megkezdődött a Hódmezővásárhelyi Alkotóház és a Hódmezővásárhelyi Kollektív Műterem teljes körű felújítása!

 

 

A Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. (MANK) tulajdonában lévő épületek korszerűtlenek és rossz műszaki állapotúak voltak.

Sikeres közbeszerzési eljárást követően mindkét épület teljes felújítása ez év elején elkezdődött, a munkálatok ősszel fejeződnek be, így várhatóan év végére az alkotóművészek új köntösbe öltözött, a kor színvonalának megfelelő, magas komfortfokozatú alkotótereket vehetnek birtokba. A két beruházás összértéke megközelíti a bruttó 330 millió forintot.

A Hódmezővásárhelyi Kollektív Műterem a felújítást követően - az eddig már megszokott művésztelep jelleg mellett - új funkcióval is bővül: egy új kiállító közösségi tér jön létre, remélhetőleg a város egyik kiemelkedő kulturális szigetévé válva. (A műtermekben-alkotás lehetőségét pályázat útján nyerhetik majd el a művészek. A pályázati kiírások 2016. májusában jelennek meg az www.alkotomuveszet.hu oldalon.)

A ház - ahogyan eddig is - várja az alkotni, pihenni vágyó művészeket. A Magyar Mecénás Program (MMP) tagjai kedvezményes áron vehetik igénybe a szolgáltatást, mint ahogyan a MANK tulajdonában lévő összes alkotóházban.

A MANK folyamatosan újítja fel ingatlanjait, amelynek 2016-os ütemét képezi a két hódmezővásárhelyi ingatlan. Fennállásának elmúlt négy évében megújult a MANK központja, a Szentendrei Régi Művésztelep, a Szigligeti és Zsennyei Alkotóházak, 2015-ben a Mártélyi és a Galyatetői Alkotóház is megnyitotta kapuit.

Cél, hogy az intézmények minél magasabb technikai színvonalon készülhessenek el kívül-belül, ezáltal hirdetve a magyar kulturális élet megújulását is.  

  • A három Sass

    Sass Brunner Ferenc, Sass Brunner Erzsébet és Brunner Erzsébet munkáiból nyílt kiállítás Nagykanizsán, a Magyar Plakát Házban. A három Sass című tárlat különlegessége, hogy a művészcsalád tagjainak alkotásai első alkalommal szerepelnek közös tárlaton, az eredeti dokumentumokon, családi leveleken, korabeli fényképeken[…]

  • Még lehet nevezni a Primanimára

    A 2019-ben október 30. és november 2. között nyolcadik alkalommal megrendezett Primanima Nemzetközi Elsőfilmes Animációs Fesztiválon pályakezdő alkotók mutathatják be legfrissebb munkáikat. A budaörsi szemlére július 31-ig lehet nevezni.A Primanimára 2017 januárja óta készült, 25 percnél nem hosszabb animációs diák-,[…]

  • Újabb Szulejmán korabeli épület nyomaira bukkantak Szigetvárnál

    Az épület ott áll, ahol Esterházy Pál az 1664-es turbéki látogatása után feltüntette a komplexum alaprajzában a katonai barakkot.Turbék 1664 után, 3D rekonstrukcióForrás: civilhetes.netA határvidéken álló sírkomplexum ki volt téve támadásoknak. Eleinte ötven, később pedig száz katona védte, akik a[…]

Oldaltérkép | Impresszum | ©2019 Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft.