Téli madárvendégeink Hódmezővásárhelyen - Kiállításon a pályázat legjobbjai

Összesen 137 gyermekrajznak adott otthont a Hódmezővásárhelyi Művésztelep, ahol a 2019. február 19-ei ünnepélyes megnyitón kiosztották a legjobb rajzokért járó díjakat is. 

 

A Szeretem Vásárhelyt Egyesület pályázatára beérkezett 400 alkotást Sonkoly Tibor, a Hódmezővásárhelyi Művésztelep festőművésze, a zsűri elnöke, Rapcsák Katalin, a művésztelep vezetője, valamint Szenti Csilla, V. Nagy Nándor és Makó András egyesületi tagok értékelték.

A megnyitón mondott köszöntőjében Rapcsák Katalin, aki hangsúlyozta, az intézmény a magyar kultúra szolgálatában működik, segítve a művészeket. A Szeretem Vásárhelyt Egyesület által szervezett gyermekrajz kiállítás pedig azt hivatott szolgálni, hogy a gyerekek az alkotás örömét megőrizzék, valamint minél többször megmutathassák tehetségüket. – Tornyai János 150 éve született. Ő is volt diák, és tanárai segítségével indult el a pályáján, majd vált az ország egyik legjelentősebb festőjévé. Ezért mi is elindítjuk a jövőben a Tornyai-programunkat – mondta.

 

 

Sonkoly Tibor festőművész, a zsűri elnöke kiemelte, minden rajz gyönyörű, legyen az színes vagy fekete fehér, a kiállított műveknél pedig odafigyeltek arra, hogy egy-egy tablón legyen minden féléből. A festőművész értelmezési lehetőséget is mondott a rajzok kapcsán, két kategóriába sorolhatók, a realistább ábrázolás és a fantázia által létrehozott rajzokkal találkozhatunk.

Juhász Tünde, a Szeretem Vásárhelyt Egyesület egyik alapító tagja köszöntőjében ismertette, a 400 pályázatból 12 darabot választott ki a Facebook-ra a szakmai zsűri, ez a 12 alkotás több mint 3600 lájkot kapott, a nyertes munka pedig több mint 400-at.

  • Hazánkba látogat a Moszkvai Balett

    Idén újra Budapestre látogat a Moszkvai Balett, hogy bemutassák a klasszikus tánchagyományok legszebb gyöngyszemét. A hattyúk tava balettelőadást 2019-ben két alkalommal láthatja a közönség.Lázasan készülődnek a Pesti Központi Árvaházban, ugyanis az ott élő gyerekek közül négyen is részt vesznek majd a[…]

  • Franco Zeffirellitől búcsúzunk

    Életének 97. évében elhunyt Franco Zeffirelli olasz rendező, aki a film, a színház és az opera világában is maradandót alkotott és leginkább látványos Shakespeare-adaptációiról ismert. Zeffirellit egész pályafutása során az örök értékek vonzották, a kultúra magva, amely nincs kitéve korok[…]

  • Székelyudvarhelyi KÉP-TÁR nyílt

    A Budavári Önkormányzat és Székelyudvarhely számos kulturális programot és cserediák kirándulást szervezett már közösen. Kaiser Ottó fotóművész kiállítása, a Találkozások – Kányádi Sándor és a Márai-est után tavaly nyár végén bemutatkozott Székelyföld fővárosa is. A Várnegyed Galériában július közepéig tekinthető[…]

Oldaltérkép | Impresszum | ©2019 Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft.