Téli madárvendégeink Hódmezővásárhelyen - Kiállításon a pályázat legjobbjai

Összesen 137 gyermekrajznak adott otthont a Hódmezővásárhelyi Művésztelep, ahol a 2019. február 19-ei ünnepélyes megnyitón kiosztották a legjobb rajzokért járó díjakat is. 

 

A Szeretem Vásárhelyt Egyesület pályázatára beérkezett 400 alkotást Sonkoly Tibor, a Hódmezővásárhelyi Művésztelep festőművésze, a zsűri elnöke, Rapcsák Katalin, a művésztelep vezetője, valamint Szenti Csilla, V. Nagy Nándor és Makó András egyesületi tagok értékelték.

A megnyitón mondott köszöntőjében Rapcsák Katalin, aki hangsúlyozta, az intézmény a magyar kultúra szolgálatában működik, segítve a művészeket. A Szeretem Vásárhelyt Egyesület által szervezett gyermekrajz kiállítás pedig azt hivatott szolgálni, hogy a gyerekek az alkotás örömét megőrizzék, valamint minél többször megmutathassák tehetségüket. – Tornyai János 150 éve született. Ő is volt diák, és tanárai segítségével indult el a pályáján, majd vált az ország egyik legjelentősebb festőjévé. Ezért mi is elindítjuk a jövőben a Tornyai-programunkat – mondta.

 

 

Sonkoly Tibor festőművész, a zsűri elnöke kiemelte, minden rajz gyönyörű, legyen az színes vagy fekete fehér, a kiállított műveknél pedig odafigyeltek arra, hogy egy-egy tablón legyen minden féléből. A festőművész értelmezési lehetőséget is mondott a rajzok kapcsán, két kategóriába sorolhatók, a realistább ábrázolás és a fantázia által létrehozott rajzokkal találkozhatunk.

Juhász Tünde, a Szeretem Vásárhelyt Egyesület egyik alapító tagja köszöntőjében ismertette, a 400 pályázatból 12 darabot választott ki a Facebook-ra a szakmai zsűri, ez a 12 alkotás több mint 3600 lájkot kapott, a nyertes munka pedig több mint 400-at.

  • David Lynch az Urániában

    David Lynch útvesztőjében címmel az Uránia Nemzeti Filmszínház és a Budapesti Tavaszi Fesztivál április 5. és 14. között vetítéssorozattal kapcsolódik a Műcsarnokban rendezett David Lynch: Small Stories/Kis történetek című fotókiállításhoz.Bevezetőként a rendező első nagyjátékfilmjét, az 1977-es, fekete-fehér Radírfejet vetítik április[…]

  • Karl Ove Knausgard az idei Könyvfesztivál díszvendége

    Huszonnégy országból mintegy 850 művész, író, tudós vesz részt vendégként a 26. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon, amely színes könyvkínálattal, író-olvasó találkozókkal, könyvbemutatókkal, dedikálásokkal, felolvasásokkal, koncertekkel és kiállításokkal várja a közönséget április 25. és 28. között a Millenáris parkban.Karl Ove KnausgardFotó forrása:[…]

  • A Pendragon-legenda a Kálmán Imre Teátrumban

    Május 11-én mutatja be a Budapesti Operettszínház a Szerb Antal regénye alapján készült A Pendragon-legenda című musicalt. Kovács Adrián és Galambos Attila darabját Somogyi Szilárd állítja színpadra.A Pendragon-legenda musical eddig még nem létezett, de most életre kel. Szerb Antal regénye[…]

Oldaltérkép | Impresszum | ©2019 Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft.