KORTÁRS TALÁLKOZÁSOK a Múzeumok Éjszakáján

Workshopokkal, művészeti sétával, több kiállítással, zenével és tárlatvezetésekkel vár mindenkit a MANK Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. a Múzeumok Éjszakája alkalmából szentendrei helyszínein, a MANK Galériában, a szomszédságában található Szentendrei Régi Művésztelepen és a Fő téri ÚjMűhely Galériában.

 

 

HELYSZÍN: MANK Galéria és Szentendrei Régi Művésztelep

(Szentendre, Bogdányi u. 51.)

 

PROGRAMOK

 

 

13:00 – 16:30 Zománcművészeti workshop

Készítsd el saját zománc ékszeredet Hegedűs Ágota zománcművész, művészetterapeuta segítségével!

 

13:00 – 19:00 Készítsd el saját ruhatervedet

A legkisebbektől a legnagyobbakig várjuk az érdeklődőket, hogy a roma festőnők kiállításának festményei között, azokból ihletet merítve készítsük el saját, a látott motívumokat újragondoló öltözékek terveit.

 

14:00 – 16:00 Művészeti séta és műteremlátogatás

A város művészeti életének megismerése vezetett túra segítségével, amely az ÚjMűhely Galériából indul és a Szentendrei Régi Művésztelepen ér véget, ahol bekukkanthatunk a Szentendrei Régi Művésztelep műtermeibe, és megismerkedhetünk az ott dolgozó művészekkel.

Vezető: Sipos Tünde művészettörténész

 

16:00 – 19:00 Rendezd képregénybe szobrainkat

Asszociációs alkotófeladat keretében keltjük életre a Szentendrei Régi Művésztelep kertjében nyílt Szobrok a kertben című kiállítás szobrait.

 

17:00 – 19:00 Legyél Te is festőművész!

Éld át az alkotás örömét Knyihár Amarilla, a Szentendrei Régi Művésztelep művészének vezetésével, aki megtanítja, hogyan kell a vászonnal és az ecsettel bánni. Segítségével a szentendrei művészeti hagyományokat követve készítheted el nálunk saját mesterművedet.

Regisztráció: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

19:00 – 20:00 Tárlatvezetés Farkas Franciska színésznővel

A roma művésznők doyenjeitől a legfiatalabb generációjáig ad áttekintést a Kugler Art Szalon gyűjteményéből érkezett válogatás. A roma művésznők munkáit a gazdag figurateremtő képzelet, a merész színfantázia jellemzi, ez adja meg művészetük egyéni és sajátosan roma jellegzetességeit, amit mi magunk is megtapasztalhatunk a kiállításon. Eben a világban vezet körbe minket Farkas Franciska.

 

 

A program idején a MANK Galériában megtekinthető:

Emlék-Álom-Kutya-Világ

Roma festőművésznők tárlata

 

A program idején a Szentendrei Régi Művésztelepen megtekinthető:

Szobrok a kertben

Szoborkiállítás a Szentendrei Régi Művésztelep kertjében

 

.......................

 

 

HELYSZÍN: ÚjMűhely Galéria

(Szentendre, Fő tér 20.)

 

 

PROGRAMOK

 

 

11:00 és 14:00 Tárlatvezetés Pataki Ferenc kiállításán

A tárlatvezetést tartja: Pataki Ferenc festőművész és Szepes Hédi művészettörténész

 

15:00 – 18:00 Monotípia workshop

A foglalkozás során az érdeklődők játékos formában sajátíthatják el a sokszorosító grafika alapjait.

Regisztráció: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

19:00 NOÉMO Akusztik

Zeneműhely a belső udvarban

 

20:30 – 23:00 Fényfestés

Fényfestés az ÚjMűhely Galéria homlokzatán. Lipták Mihály vezetésével az épületben 1980-tól 2003-ig működő Szentendrei Grafikai Műhelyben készült szitanyomatok elevenednek meg a jellegzetes Fő téri homlokzaton.

 

22:00 Sauropoda Trio

Zeneműhely a belső udvarban

 

 

A program idején az ÚjMűhely Galériában megtekinthető:

Hommage à Barcsay

Pataki Ferenc kiállítása

  • Börtönből sportmúzeum

    Eger belvárosában, a megyeháza udvarán megbújó Sportmúzeum egyedülálló gyűjteményével unikális feladatot lát el Magyarországon. Akik betérnek, időutazást tehetnek a helyi, a magyar és az egyetemes sporttörténetben.Fotó: egrisportmuzeum.huA kétemeletes épület Gerl József tervei alapján készült 1761 és 1765 között, majd egészen[…]

  • Magyar nyertes a fiatal filmesek európai versenyén

    Az Európai Bizottság EUandME, azaz az EU és én elnevezésű kampánya részeként megrendezett, 18 és 35 év közötti fiatalokat megcélzó filmes verseny öt nyertes rendezője fejenként 7500 eurós – mintegy két és félmillió forintos – támogatással és neves európai filmrendezők[…]

  • Repülőcirkusszal zárják a nyaralást az Erzsébet-táborok lakói

    Repülőcirkusz című előadással zárják a nyaralást idén az Erzsébet-táborok lakói. Hat pénteken át, alkalmanként több mint ezren vesznek részt a Fővárosi Nagycirkusz előadásán.Fekete Péter államtitkárA pénteki Repülőcirkusz című előadás előtt az Erzsébet-táborokban pihenő gyermekeket, köztük kárpátaljai gyermekeket Fekete Péter, az[…]

Oldaltérkép | Impresszum | ©2019 Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft.