Szobrok a kertben

A MANK Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. tisztelettel meghívja Önt és kísérőit 

Szobrok a kertben

Szabadtéri szoborkiállítás a Szentendrei Régi Művésztelep kertjében 

című kiállításának megnyitójára. 

 

IDŐPONT 

2019. június 21., péntek 18:00 

 

HELYSZÍN 

Szentendrei Régi Művésztelep (Szentendre, Bogdányi u. 51.)

 

KÖSZÖNTŐT MOND 

Tardy-Molnár Anna, a MANK ügyvezető igazgatója 

 

A KIÁLLÍTÁST MEGNYITJA 

Muladi Brigitta művészettörténész 

 

A KIÁLLÍTÁS KURÁTORA 

Cserhalmi Luca esztéta 

 

KIÁLLÍTÓ MŰVÉSZEK

Azúr KingaÁmmer GergőCsurka EszterFarkas ÁdámGálhidy PéterKalmár JánosKontur AndrásKotormán NorbertMartin HenrikMárkus PéterMenasági Péter 

A megnyitón Testi helyzetek címmel a Willany Leó Társulat táncosa, Horváth Máté táncimprovizációját láthatják, amelyet Jérôme Li-Thiao-Té hegedűművész kísér. 

 

 

Tizenegy kiváló kortárs szobrászművész alkotása talál otthonra a Szentendrei Régi Művésztelep tágas parkjában 2019 nyarára. Az idén először, de hagyományteremtő szándékkal megrendezésre kerülő nyári szobrászati tárlat a természet és a kultúra szerves egyesítését tűzi ki céljául. A lírai hangulatú, ligetes parkban installált kiállítás nem csoportosul egy konkrét téma köré, hanem teret enged az alkotók és szoborművek megkötésektől mentes kibontakozására, hogy a látogató maga fedezhesse fel a szobrok közötti lehetséges kapcsolatokat. Az ideiglenes szoborpark a fiatal és a köztudatban már régóta élő szobrászművészek művein keresztül közösséget hoz létre, ahol a kortárs alkotók párbeszédet folytathatnak, és bemutathatják szabad alkotói invencióból született nagyméretű munkáikat, túl a kisplasztikák és a köztéri alkotások világán. 

 

A kiállítás 2019. szeptember 27-ig megtekinthető. 

 

Oldaltérkép | Impresszum | ©2019 Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft.