Megnyílt a karácsonyi kortárs műtárgyvásár az ÚjMűhely Galériában

Különleges karácsonyi vásárral várjuk látogatóinkat november 20-tól december 22-ig az ÚjMűhely Galériában! A szentendrei MANK Nonprofit Kft. és az ÚjMűhely Galéria A művészet ajándék! címmel ünnepi programmal készül az adventi időszakra.

A rendhagyó tárlaton lehetőség nyílik jelentős kortárs művészek alkotásainak megtekintésére és megvásárlására. Válogathatunk nemzedékünk kiemelkedő grafikusainak alkotásaiból, a Szentendrei Grafikai Műhely legendás alkotóinak szitanyomataiból, a Szentendrei Régi és a Hódmezővásárhelyi Művésztelepen jelenleg alkotó művészeinek kiemelkedő munkáiból, vagy éppen kortársékszer-tervezők alkotásaiból. A kiállításon minden mű megvásárolható.

 

 Tardy-Molnár Anna, a MANK ügyvezető igazgatója

 

A MANK gyűjteményéből válogatva a 21. század és a 20. század második felének kortárs grafikus nemzedéke legjavának munkáit kínáljuk megtekintésre és eladásra az ÚjMűhely Galériában, ahol az említett időszakból a klasszikus grafikai műfajok közül a rézkarc technikával készült kitűnő munkák közül válogathatunk. Eközben a kiállítótér földszintjét festmények veszik birtokba, mint például Aknay János konstruktív munkái, ef Zámbó István groteszk alkotásai, Rákossy Anikó organikus belső csendéletei vagy Szabó Tamás több technikát összefogó legújabb művei. A Szentendrei Régi Művésztelep és más szentendrei művészek festményei közül többen a festők városának hagyományaira építenek.

A kiállított szitanyomatokkal a ’80-as évek elejéről, a Lipták Mihály vezetésével működő Szentendrei Grafikai Műhelyről emlékezünk meg, ahol számos szentendrei és Szentendréhez kötődő művész alkotott. Az ÚjMűhely Galéria karácsonyi tárlatán, művészeti vásárán Balogh László, Bálint Ildikó, Bereznai Péter, Farkas Ádám, Jávor Piroska, Krizbai Sándor, Lukoviczky Endre, Nagy Barbara és Szuromi Imre szitanyomatait láthatják és vásárolhatják meg a látogatók.