Szabó Franciska Láthatóság - Közmunka című sorozatában médiaképeket dolgoz fel, amelyek a közmunkásokat mutatják be akár munka közben, akár a programba való lépéskor történő oktatási szituációban. Fontosnak tartja, hogy a programban részt vevők láthatóságát dolgozza fel, azt, hogy milyen képeken keresztül mutatja be őket a sajtó, milyen sztereotipikus mozdulatokkal vagy tipikus környezetben ábrázolja őket.  Paradox, hogy a feltűnő neonsárga mellény, melyek célja a figyelemfelkeltés és a balesetvédelem, egyszerre „sematizálja" is az azt viselőket, szinte láthatatlanná téve a társadalmi-gazdasági szempontból marginalizált csoportot. A láthatóság cím tehát egy sztereotipizált társadalmi csoport média-reprezentációját mutatja be, miközben a mellényre is utal.

A beszámoló kiállításon látható munkáiban (Láthatóság -- Közmunka 20-29.) olyan kis méretű kompozíciókat emelt ki az eredeti médiaképekből, amelyek az egyes szereplőket közel portészerűen mutatják be, csak közvetlenül a munkavégzésükhöz kapcsolódó közegük megtartásával. Egy horizontvonal beiktatásával a képeket összefűzhetővé tette, így egy szalagszerűen sorolódó és variálható sorozat jött létre.

Az ösztöndíjas időszak alatt Szabó Franciska számára a linóleummetszet és a kollázsolás vegyes alkalmazása új dimenziókat nyitott.

Az elmúlt egy évben mi volt rád a legnagyobb hatással? Mi volt a legemlékezetesebb pillanat, ami a művészeti tevékenységedhez köthető?