A nők művészetben betöltött szerepét ünnepli a MANK

2021.03.08 08:44:34 | Egyéb kategória

A MANK Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. nőnap alkalmából több tartalommal is jelentkezik. Az Ilyet én is tudok?! podcast és a #Kortárs+Tudás ismeretterjesztő cikksorozat következő részeiben a nők művészetben betöltött szerepét járják körül, mind a hazai, mind a nemzetközi kortárs szcénában, rávilágítva ezzel a nők meghatározó jelenlétére a művészeti életben.

Nők a művészetben címmel jelentkezik a MANK Ilyet én is tudok?! podcastsorozatának következő adása, amelyben a beszélgetések résztvevői arra vállalkoznak, hogy érdekesen és közérthetően megválaszoljanak minden olyan kérdést, amit a hallgató nem mer feltenni a művészeti világ képviselőinek. A házigazda Csorba Lóci, aki a Lóci játszik zenekar frontembere is, vendégeivel ezúttal a kortárs magyar művészeti életben részt vevő nők helyzetét és az őket foglalkoztató kérdéseket járta körül. A kortárs művészetet körülvevő „lila ködöt” ez alkalommal Molnár Annamária, a Molnár Ani Galéria alapítója és igazgatója, negyedik éve a F.E.A.G.A, Európai Galériák Szövetsége elnökségi tagja és Kőszeghy Flóra képzőművész, építész oszlatta el. Kendőzetlenül beszélgettek arról, hogy helyes-e megkülönböztetni a női és férfi művészeket a 21. században, vagy éppen arról, hogy mennyire fontos nőként, a nőket érintő kérdésekkel foglalkozni. A beszélgetésből az is kiderül, hogy mennyire tartják hasznosnak a pozitív diszkriminációt a művészeti intézményekben.

A #Kortárs+Tudás sorozatban is női művészekkel és eredményeikkel foglalkozik a MANK. A sorozat olvasói a művészet és művészek világáról kaphatnak érdekes információkat, és ez most sem lesz másképp, hiszen a nemzetközi művészeti világ kiemelkedő női művészeivel ismerkedhetünk, míg megszólalnak a hazai kortárs alkotók is. A cikkben a nők művészetben betöltött történelmi szerepéről és a mostani meghatározó tendenciákról is szó esik. A középpontban azonban a fiatal kortárs művészek személyes tapasztalatai és történetei állnak bensőséges képet adva azokról a folyamatokról, amelyek befolyásolják alkotói folyamataikat, alakítják művészetüket. 

Az Ilyet én is tudok?! harmadik részét és a #Kortárs+Tudás nő művészeket bemutató cikkét 2021. március elején, nőnap alkalmából teszi közzé a MANK saját felületein, míg a podcast elérhető minden népszerű megosztó felületen is.

Partnereink

EMMI NKA MMA
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow