Csoportos szoborkiállítás nyílt az ÚjMűhely Galériában

2021.09.04 09:00:00 | Egyéb kategória

A Magyar Képzőművészek és Iparművészek Szövetsége (MKISZ) által válogatott kortárs szobrászművészeti alkotásokból nyílt tárlat a szentendrei ÚjMűhely Galériában. A Formák – formarendek című kiállításon olyan művek és művészek munkáit láthatja a közönség, akik korábban részt vettek az MKISZ által immár hagyományosan megrendezett szobrászbiennálén. Az ÚjMűhely Galériában megrendezett kiállításon a kortárs szobrászművészet figurális és absztrakt remekeivel is találkozhatnak az érdeklődők.

A tíz alkotó műveit felvonultató tárlat a kortárs szobrászművészet sokszínűségét jeleníti meg. A válogatásban a tradicionális anyagok és technikák mellett, mint a bronz vagy a mészkő, találkozhatunk természetes anyagokból, például földből készített szobrokkal is, sőt egyes alkotások videóinstalláció formájában valósulnak meg.  A Formák – formarendek című kiállítás a Magyar Képzőművészek és Iparművészek Szövetsége által szervezett V. Szobrász Biennálé kísérő tárlata.

„A szobrászat megjelenése, megjelenítése egyértelmű kifejezési lehetősége és formája a plasztikának, a szobrászművészetnek, legyen az belső, vagy külső térben. Ez az együttes kapcsolat, az egymásra hatás érzelmi és tudatos indikációval bizonyítja a tér és a műalkotás együttesének létét, tényét, valóságát és összetartozását. Erősíti térérzetünket a látás élettani és az észlelés lélektani folyamatának alapját és törvényszerűségét” – írja Simonffy Márta, a Magyar Képzőművészek és Iparművészek Szövetségének elnöke, a kiállítás egyik kurátora.

Majd hozzáteszi: „A kiállítás a kisplasztika, a formák, a formarendek széles tárházát tárja elénk, bizonyítva a művész, a művészet hihetetlenül sokszínű kifejezésének tényét, valóságát, térbeli szerepét. A térnek a benne elfoglalt formáknak, plasztikáknak, viszonyrendszerüknek, egymásra hatásuknak lényeges szerepük van az észlelésen kívül, az általuk vindikált érzelmek kiváltásában, társulásában és mindezek együttesével teremtődik meg a formák és formarendek érvényesülése.” 

A Formák – formarendek című csoportos szoborkiállítás 2021. szeptember 26-ig látogatható szerdától vasárnapig, 10 órától 18 óráig az ÚjMűhely Galériában.  

Kiállító művészek:

Csurgai Ferenc, Farkas-Pap Éva, Fűkő Béla, Kutasi Tünde, Menasági Péter, Oláh Katalin Kinga, Rabóczky Judit, Szabó Virág, Szanyi Borbála, Várnagy Ildikó

A kiállítás kurátorai:

Simonffy Márta, elnök, MKISZ

Urbán Ágnes, főtitkár, MKISZ

Partnereink

EMMI NKA MMA
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow