Fiatal ösztöndíjas művészek irányítják a MANK közösségi felületeit

2021.04.01 11:00:00 | Egyéb kategória

A MANK Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. új közösségimédia-kampányba kezdett, átadva felületeiket a fiatal ösztöndíjas művészeknek. 2021 márciusa és áprilisa között egy hónapon keresztül minden nap egy-egy művész irányítja a Társaság Facebook és Instagram sztorijait, így teret adva a Derkovits Gyula-ösztöndíjas képzőművészeknek, a Kozma Lajos-ösztöndíjas iparművészeknek és a Pécsi József-ösztöndíjas fotóművészeknek.

Egy napon keresztül lehetőség nyílik arra, hogy személyesen a művészek mutatkozzanak be, megosztva a MANK Nonprofit Kft. közönségével miként dolgoznak, honnan gyűjtik az ihletet, milyen művészeti kérdésekkel találkoztok, és hogyan alkotnak. A sztorikban leírásokkal tarkított fotók mellett videókkal is jelentkeznek az alkotók, de a Facebook és az Instagram segítségével a közönséggel való közvetlen interakcióra is lehetőségük nyílik. A Társaság ezáltal is a közönség és a művészek közötti kapcsolati hálót szeretné erősíteni, valamint támogatni kívánja a fiatal művészek széleskörű megmutatkozását.

A kezdeményezés keretein belül idáig négy művész mutatkozott be, három Kozma-ösztöndíjas iparművész és egy Derkovits-ösztöndíjas képzőművész. Elsőként Udvari Anikó mutatta be funkcionális kerámiáit, miközben elárulta, hogyan alakult ki folyamatosan a tárgykollekciója.  Őt követte Strohner Jázmin, aki éppen egy megrendelésen dolgozott műtermében és bemutatta, hogyan készül egy lapos tányér, majd Horányi Kinga ékszertervező osztotta meg különleges brossait és gyűrűit, melyekhez az ihletet gyakran mindennapi tárgyak és ételek adják. Ezután Éles Lóránt alkotásait láthatták azok, akik követik a MANK Facebook és Instagram sztorijait. A MANK Derkó’20 című online kiállításán is bemutatkozott fiatal szobrászművész két pályaművének elkészítését ismertette.

2021. április 16-ig mindennap megismerhetünk egyet a fiatal ösztöndíjas alkotók közül, érdemes tehát folyamatosan figyelemmel követni a MANK közösségi oldalait. Aki pedig lemarad egy-egy művész „történetéről”, annak lehetősége van visszanézni az eddig megjelent sztorikat a MANK Instagram oldalán.

Partnereink

EMMI NKA MMA
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow