ÚjMűhely Galéria

Az ÚjMűhely Galéria a MANK legújabb kiállítóhelye, amely a szentendrei nyüzsgő kulturális élet közepén, a Fő téren méltó környezetben mutatja be kiállításain a festők városának legjelesebb alkotóinak munkáit, valamint számos különleges tárlatnak is rendszeresen helyt ad.

 

Tavaly a galériában 5000 látogatót köszönthettünk, miközben a megnyitás első évében összesen 9 kiállítást rendeztünk. Mindezek mellett csaknem 20 programmal: workshoppal tárlatvezetéssel, homlokzatvetítéssel vártuk a látogatókat.

Kedves Látogatók!
Az ÚjMűhely Galériába a való belépés kizárólag védettségi és személyi igazolvány együttes felmutatásával lehetséges, a maszk használata kötelező. Kérjük, ügyeljenek a legalább másfél méternyi távolság megtartására is.
Köszönjük megértésüket!
A Galériában Regős Anna iparművész által készített maszk kapható (1.800 Ft/db).

Az ÚjMűhely Galéria kiállításai keddtől szombatig 10 és 18 óra között látogathatók.

AKTUÁLIS KIÁLLÍTÁSAINK

Ilona Keserü Ilona: Jelmeztervek, szitanyomatok, rajzok Szentendréről és a 20. századból

Keserü Ilona világhírű festőművész munkáival nyitotta ki kapuit a szentendrei Fő téren a hosszú bezárást követően az ÚjMűhely Galéria, amely megújult homlokzattal és a Kossuth- és Munkácsy-díjas festőművész Jelmeztervek, szitanyomatok, rajzok Szentendréről és a 20. századból című kiállításával várja ismét a látogatókat egészen július 3-ig.

Hamarosan: 

Kőszeghy Flóra: Analogues – Utólagos előrecsatolás

A cím ellentmondásos. Csakúgy, mint Kőszeghy Flóra személye és alkotásai. Építészeti és képzőművészeti munkáiban tetten érhető a két terület kölcsönhatása. Saját irodájában, művészi karakterrel bíró egyedi épületeket tervez. Az épületeken megjelenő különleges formák, felületek művészeti praxisának részét képezik. Számára a síkbeli és térbeli vágás az alkotás elsőrendű eszköze.

Festészetében a képi kompozíció és a technikai megoldások reflektálnak a tervezés elkerülhetetlenül virtuális terének működésére. A képeken látható részletek a felismerhetetlen határán lebegnek. A nézőt bevonják a kép terébe, a megfejtést keresve annak részévé válnak. Kőszeghy képein az olaj-vászon festészet technikai megoldásai az ellentmondásosság, a bizonytalanság és talányosság folytonosságával és oszthatatlanságával a jelent átjáró futurisztikussággal találkoznak. Az emberi formák lehetnek barokk puttók részletei, amelyek mechanikus alkatrészekkel egészülnek ki, más képeken gépek ruházódnak fel emberi gesztusokkal. Kőszeghy a stiláris és a fogalmi definíciók kereteit tagadva szabadon mozog az egyes diszciplínák között.

Analogues kiállításán Kőszeghy négy év festményeit állítja ki. A képek formavilága hol elnagyolt, hol finoman részletezett kidolgozással teremt egy olyan atmoszférát, amely szoros összefüggésben van az építészeti térrel. A léptéküket vesztett felnagyított tárgyak animális vagy akár emberi jellege kiegészülve a kompozíciók disszonanciájával sajátos hangulatot áraszt, amely barokkosan dekoratív és feszültség-terében megnyugtató, ugyanakkor a rációt féken tartva indusztriális és disztópikus is egyszerre.

  1. július 8 – augusztus 1.

 

Csoportos kortársékszer – és képzőművészeti kiállítás

  1. augusztus 4 – szeptember 5.

 

 

 

Partnereink

EMMI NKA MMA
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow