Gergye Krisztián előadása a MANK Galériában

2021.09.24 12:39:51 | Egyéb kategória

Szeptemberben nyílt meg Gergye Krisztián önálló kiállítása Szentendrén a MANK Galériában, A tér testamentuma címmel, ahol a képek mellett egy medence-térinstallációt is bemutat a művész. Ezt az objektumot tölti meg élettel Gergye Krisztián szeptember
25-én egy különleges, egész napos performansz keretében. A három stációból álló produkciót nemcsak a MANK Galériába látogatók láthatják majd, hanem online is követhető lesz.

Gergye Krisztián táncművész és koreográfus az akvarelljeiből összeállított kiállításához kapcsolódó performanszt mutat be a MANK Galériában szeptember 25-én 11 és 20 óra között. A rendhagyó egész napos performansz részeként egy tárlatvezetésen is részt vehetnek a látogatók.

„A performansz 3 stációból áll. Az első a tér metamorfózisa: egy hosszú – de inkább az idő nélküli szót használnám –, előkészületből áll, amiben a térinstalláció folyamatos transzformálódását lehet figyelemmel kísérni, ez egyben előadóművészeti másrészt festői tevékenység. Ebben az alkotói gesztusok váltakoznak előadói jelenléttel, annak függvényében, hogy a kiállítás terében van-e néző személyesen vagy sem. A második stáció egy közös tárlatvezetés Sipos Tündével, a kiállítás kurátorával. A harmadik stációnak pedig a tér testamentuma címet adtam, ami egy újabb, már abszolút előadóművészeti performansz, amiben szinte külső szemlélői helyzetből igyekszem belépni a hosszasan transzformálódott térbe. Interaktivitás annyiban lehetséges, amennyiben a néző jelenléte, tekintete módosítja az én jelenlétemet. A provokatív interakciót nem szeretem, tényleg a lelassulás a cél, egyfajta közös meditatív állapot elérése.” – mondja a produkcióval kapcsolatban Gergye Krisztián.

A tér metamorfózisa című egész napos performaszt a Gergye Krisztián Társulat közösségi oldalán lehet majd követni online. Az érdeklődőket pedig várja Szentendrén a MANK Galéria a szeptember 25-én szombaton 18 órakor kezdődő tárlatvezetésre is, ahol a művész Sipos Tünde művészettörténésszel közösen kalauzolja körbe a látogatókat.

A kiállítást október 2-ig tekinthetik meg az érdeklődők.

Partnereink

EMMI NKA MMA
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow