Hajós Alfréd emlékszobor készítésére hirdet pályázatot a MANK

2020.12.28 08:48:09 | Egyéb kategória

Köztéri emlékszobor alkotására hívja fel az alkotóművészeket MANK Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. és a Magyar Zsidó Kulturális Egyesület (MAZSIKE) országosan nyílt pályázata. A kiírás célja, hogy méltó emléket állítson Hajós Alfréd munkásságának és örökségének.

Hajós Alfréd az újkori olimpiai játékok első magyar bajnoka. Egész életműve, sportolói, sportvezetői, újságírói, építészi és közéleti tevékenysége példaértékűen testesíti meg az ókori olimpiai eszményt, a test és lélek harmóniájának fontosságát, amelyet az újkori játékok hitvallásuknak tekintettek. A pályázat kiemelt célja, hogy a készülő műalkotás méltó módon állítson emléket az úszóbajnoknak, és hogy kifejezze a Hajós Alfréd által képviselt eszmeiséget.

…..

FELHÍVÁS

A járványhelyzetre tekintettel a MANK galériái kiállítások hiányában hétvégén nem fogadnak vendéget, így a Hajós Alfréd Emlékműpályázat kiírója döntése értelmében a pályázati anyag beadási határideje 2021. március 29., hétfő 16.00 órára módosul. A pályázati anyagokat személyesen, a megadott időpontig lehet leadni a MANK recepcióján (Szentendre, Bogdányi u. 51.).

…..

A szobor tervezetten Budapesten, a Margitszigeten kap majd helyet, ezzel is kötődve Hajós Alfréd szellemi és szakmai örökségéhez. A pályázat igényes kivitelezésének érdekében 30 millió forint áll az alkotók rendelkezésre keretösszegként.

A kétfordulós pályázat első körében a pályázati dokumentációt szükséges leadni, amelynek beadási határideje 2021. március 29., (hétfő) 16.00 óra. A pályázati anyagokat személyesen, a megadott időpontig lehet leadni a MANK recepcióján (Szentendre, Bogdányi u. 51.). A pályázati dokumentációnak tartalmaznia kell a művészi koncepció ismertetését és a művészi vázlatot is. Mindezek mellett az emlékszobor műszaki leírását és a kivitelezés menetét is szükséges mellékelni.

A beérkezett pályaműveket a MANK által összehívott szakmai zsűri bírálja el 2021. április 11-ig, ezt követően a sikeres alkotóknak 2021. augusztus 29-ig van lehetőségük a tervezett műről egy modellt készíteni, amely méretarányosan mutatja be az alkotást. 

A pályázati dokumentációval kapcsolatos további információ a hajosalfredpalyazat@alkotomuveszet.hu e-mail címen kérhető. 

A pályázati kiírás letölthető innen:

A nyilatkozat letölthető innen:

Partnereink

EMMI NKA MMA
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow