Idén is megnyílik a MANK ArtPorta a Művészetek Völgyében

2022.07.13 09:41:13 | Egyéb kategória

Látványos és izgalmas programokkal készül az idei Művészetek Völgyére a MANK ArtPorta. Aki betér a MANK ArtPortára, az önkifejezés új művészeti formáival találkozhat, ahol a pihenésnek, a jóízű beszélgetéseknek és a családias hangulatnak is teret engedünk. Látványos programokkal, izgalmas kísérleti előadásokkal, táncszínházi estekkel és sok-sok zenével várunk mindenkit 2022. július 22. és 31. között Kapolcson, a Kalapos udvarban.

A MANK idén is programjai széles választékával várja a látogatókat: ismét kipróbálhatjuk a tűzzománckészítést, de textilművészeti workshop és szitanyomó foglalkozás, valamint festőműhely is várja az érdeklődőket, ugyanakkor részt vehetünk különböző fotóművészeti workshopokon is. Természetesen a kisebbeket is megannyi élmény várja, a PEMZLI játszósarokban minden nap felfedezhetik az alkotás örömét élményfestések, kitűzőkészítés és családi társasjátékok segítségével.

A visszatérő programok mellett azonban számos újdonsággal is találkozhatunk, hiszen több programban megismerkedhetünk a roma népi, zenei és képzőművészeti kultúrával. Elkészíthetjük saját hagyományos fonott kosarunkat, kipróbálhatunk autentikus roma hangszereket, megismerkedhetünk a hazai roma képzőművészet legjelentősebb alakjaival és közösen gondolkodhatunk a roma kultúra szerepéről a hazai kortárs térben Beck Zoltán, a 30Y zenekar frontembere vezetésével. 

A szentendrei MANK Galéria után a MANK ArtPortára látogatók is megtekinthetik A velünk élő Petőfi című kiállítást, mellyel a 2022–23-as Petőfi-emlékévhez csatlakozunk. A műtárgyak ez alkalommal pedig táblakiállítás formájában jelennek meg. A látogatók egyaránt találkozhatnak kísérletező jellegű alkotásokkal és olyanokkal, melyek a digitális és a konvencionális grafika ötvözéséből jöttek létre. Mindezek mellett többször köszön vissza az ősfényképnek nevezett Petőfi-dagerrotípia az alkotásokban, ugyanakkor egyes művészek átvitt értelmezésben, absztrakt festmények, fotográfia, szobor vagy éppen faliszőttes formájában asszociálnak Petőfi egy-egy költeményére. A képzőművészeti alkotásokon túl a zene nyelvén is megidéződnek Petőfi Sándor költeményei Tímár Sára és zenekara tolmácsolásában.

Az alkotás mellett lesz sok zene és tánc is az udvarban: Júliusi apokalipszis címmel Áfra János, Gergye Krisztián, Nagy Márta Júlia és Sirokai Mátyás a zene, a versek, a mozgás- és képzőművészet kölcsönhatására építő improvizatív és egyszeri előadását láthatjuk. Koncerttel készül Dánielfy Gergő, és Csorba Lócival, a Lóci játszik zenekar frontemberével is megismerkedhetünk önálló fellépése alatt, valamint idén velünk lesz Góbi Rita és Társulata, akik az előadást követően improvizatív tánctréninget tartanak.

A Művészetek Völgye alatt folyamatosan vár a MANK ArtPorta művészeti könyvespolca, és ha megtetszett valamelyik katalógus, akár magunkkal is vihetjük őket. De kipróbálhatjuk milyen műalkotásnak lenni, hiszen nálunk beöltözhetünk egy-egy híres festmény főszereplőjének. De egy kortárs játékinstalláció segítségével különböző értékes ajándékokat is lehet nyerni. A Művészetek Völgye alatt minden napot jógával indítunk, majd egész napos összművészeti kavalkáddal várjuk a látogatókat, a legkisebbektől a nagyokig. Irány tehát a MANK ArtPorta!

Partnereink

veszprembalaton2023 EMMI NKA MMA kultura.hu
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow