Képes beszéd – Új művészeti sorozat indult

2021.04.07 09:46:37 | Egyéb kategória

“A játszótársam, mondd, akarsz-e lenni, akarsz-e mindig, mindig játszani” – hangzik fel Kosztolányi Dezső Akarsz-e játszani című híres versében. A mű mellett sok más gyönyörű vers és különleges dallam hallható a MANK és az Új Társadalom Intézet Alapítvány új, Képes beszéd címmel induló online irodalmi-művészeti programjának első, 2021 márciusának végén megjelent felvételén.

Az első adásban Takács Bence Ervin MMA-ösztöndíjas előadóművész, a TV2 Tények műsorvezetője és AG Weinberger blues gitáros, énekes improvizatív műsorban repít el minket a művészetek világába, miközben a hallottakat Verebélyi Diána képzőművész festi vászonra.

A programsorozat további részeiben szintén izgalmas összművészeti utazásra invitálnak minket, így áprilisban és májusban egy-egy, az online térben megjelenő videóval ismertetik meg a hazai művészeti élet remekeit a közönséggel. A magyar irodalom kincseit szavalja többek között majd Szersén Gyula Jászai Mari- és Tolnay Klári-díjas és Császár Angela Jászai Mari-díjas színművész, ráadásul a 80 éves korában elhunyt Szersén Gyula egyik utolsó felvételét láthatjuk a videóban. A két művész tolmácsolásában hallhatjuk viszont többek között Illyés Gyula, Ady Endre és József Attila verssorait.

A harmadik adásban Kisfaludy Zsófia színésznő, magánénekes előadása látható, akit gitáron Hajdú Lívia kísér: közreműködésükkel Rakovszky Zsuzsa, Szabó T. Anna, Rúzsa Magdolna vagy éppen Cserháti Zsuzsa művei kelnek új életre.

A programot kezdeményező Takács Bence Ervin, a Mondj Te is egy verset kulturális egyesület alapítója és az Új Társadalom Intézet Alapítvány missziója hazánk verskincsének megismertetése és megszerettetése, a pódiumművészet szellemet és lelket építő eszköztárának népszerűsítése, a helyi közösségek értékalapú megerősítésének elősegítse. Ezen célkitűzések mentén fogott össze a vizuális művészetek központjával, a MANK Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft.-vel, amely sokrétű tevékenységével és támogatásrendszerével színvonalas alkotások létrehozásához, valamint azok megismertetéséhez, terjesztéséhez járul hozzá, miközben országszerte a művészek és a műértő közönség támasza.

A Képes beszéd első része már megtekinthető.

A felvételek elérhetők a MANK felületein, Facebook, Instagram és Youtube oldalán is.

Partnereink

EMMI NKA MMA
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow