A MANK Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. alábbi programjai a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa támogatásával és velük együttműködve kerülnek megrendezésre.


Pályázati felhívás // Szigligeti összművészeti mentorprogram

Ha 16 és 30 év közti, kötettel még nem rendelkező versíró vagy, aki épp keresi a továbblépési lehetőségeket, a MANK Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. által kiírt, szakmai mentorálásra és bemutatkozásra lehetőséget teremtő nyílt pályázat éppen neked szól!

További részletek ITT olvashatóak.

Meghívó / Művészliget Básti Julival és Dés Lászlóval

A MANK Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. tisztelettel hívja meg Önt és kísérőit a MŰVÉSZLIGET című nyáresti programra a Szigligeti Alkotóházba.

Könnyed nyáresti zenés program Básti Juli és Dés László közreműködésével, valamint az Alkotóházban éppen ebben az időszakban alkotó neves művészekkel a Ház dicső múltjáról, érdekes történetekkel, izgalmas kulisszatitkokkal.

További részletek ITT.


A Szigligeti Alkotóház történéről nyílt kiállítás a Balaton-parti településen

Ahol a múzsák laknak – epizódok a Szigligeti Alkotóház történetéből címmel nyílt helytörténeti kiállítás a község több pontján, azaz a Básti Lajos közösségi házban, a strandon és más kültereken.

Ezzel az alkotóházat üzemeltető MANK Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. szimbolikusan is megnyitja Szigliget egyik legemblematikusabb helyszínének kapuit, hogy az érdeklődő közönség megismerhesse a ház falain belül megalkotott kulturális értékeket.

További részletek ITT.


MEGHÍVÓ

az Ahol a múzsák laknak – epizódok a Szigligeti Alkotóház történetéből című kiállítás megnyitójára

A MANK Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. tisztelettel hívja meg Önt és kísérőit az Ahol a múzsák laknak – epizódok a Szigligeti Alkotóház történetéből című kiállítás megnyitójára, 2022. július 1-jén 18 órára, a szigligeti Básti Lajos Közösségi Házba.

További információ ITT.


Ligeti séta a Szigligeti Alkotóházban

Izgalmas programsorozat vette kezdetét a Szigligeti Alkotóházunkban, ahova május 30-án egy ligeti séta keretében látogattak el a Szigligeti Általános Iskola diákjai, akik az Európa Kulturális Fővárosa programsorozat keretében megismerkedhettek az alkotóház gazdag történetével.

További információ ITT.


A Szigligeti Alkotóházról

A legjobb választás, ha konferenciát szervezel, ha a világtól elvonultan, kastélykörnyezetben szeretnél írni, vagy ha csak távol a város zajától szeretnél pihenni. A ma már történelmi múltú intézmény egész évben várja az alkotóművészeket. Itt alkotott többek között Örkény István, Zelk Zoltán, Kassák Lajos, Nemes Nagy Ágnes, Szabó Magda, Kertész Imre, Pilinszky János.

Tudj meg többet a Szigligeti Alkotóházról ITT!