MANK Festőműhely 2022-ben is

2022.01.03 13:10:00 | Egyéb kategória

MANK Festőműhely

a Szentendrei Régi Művésztelep alkotójával

Festészeti és rajztechnikák; a szentendrei művészeti hagyományok nyomában

2022. február – március  

www.alkotomuveszet.hu

A Szentendrei Régi Művésztelepen, autentikus környezetben eleveníti fel a Nagybányai és a Szentendrei Iskola hagyományait a MANK Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. A nagy elődök tapasztalatain alapuló rajz- és festészeti szabadiskolai foglalkozásokat a művésztelepen alkotó művészek egyéni művészetpedagógiai, szakmai munkája segíti. A tanulók kiváló kortárs festőművészek, képzőművészek vezetésével sajátíthatják el a klasszikus festészeti és rajztechnikákat, ugyanakkor a kortárs művészet rajzi, festészeti, képzőművészeti eszközeinek használatával is megismerkedhetnek a gyakorlatban.

A MANK által indított szabadiskolai foglalkozásokra 5 alkalmat magában foglaló bérlet váltható meg. A bérlet ára: 20.000,- Ft

A MANK Festőműhely 2022 első kurzusán olajfestészeti technikákat ismertet meg a kezdő és haladó jelentkezőkkel!

Várjuk azok jelentkezését is, akik korábban nem vettek részt a kurzusokon.

A szabadiskolai foglalkozások résztvevői a tudásszintükhöz, gyakorlati tapasztalatukhoz és igényükhöz alkalmazkodó feladatokkal fejlődhetnek egyéni tanácsok, különböző módszerek és feladatok segítségével.

A MANK Festőműhely pontos tematikája a www.alkotomuveszet.hu oldalon olvasható.

TEMATIKA

A tavaszi foglalkozások az olajfestészet alkalmazási módjaiba adnak technikai bevezetést. A résztvevők az olajfestészet alapanyagait, technikáit és módszereit, a festőalap előkészítésének módjait ismerhetik meg. A kurzus folyamán a résztvevőknek a technológiai ismereteket képalkotás folyamán nyílik lehetőségük alkalmazni.

Ki jelentkezhet és kiknek ajánljuk?

A kurzusra jelentkezhet minden, a 13. életévét legkésőbb 2022-ban betöltő fiatal és felnőtt, aki szeretne rajzolni és festeni tanulni.

Javasoljuk továbbá minden olyan érdeklődőnek,

  • aki valamilyen képző- vagy iparművészeti intézményben tervez művészeti tanulmányokat folytatni,
  • vagy aki szeretne művészeti mentor segítsége mellett egyéni úton fejlődni, technikai, gyakorlati tudást elsajátítani.

Hol, mit és kitől tanulhattok?

A foglalkozásokat a Szentendrei Régi Művésztelep ismert és elismert művésze, Knyihár Amarilla festőművész vezeti.

A szabadiskola helyszíne: a MANK Galéria és a Szentendrei Régi Művésztelep (Szentendre, Bogdányi u. 51.). Amennyiben a Galéria vagy a Művésztelep foglaltsága nem teszi lehetővé a foglalkozás megtartását, azt előzetes tájékoztatást követően az ÚjMűhely Galériában tartjuk meg (Szentendre, Fő tér 20.).

A foglalkozásokon szükséges anyagokat, eszközöket a tanulók biztosítják. A rajztáblát, a festőállványt, a rajzbakot a Festőműhely biztosítja.

Mikor lesznek a foglalkozások, és meddig kell befizetni a jelentkezési díjat?

Időpontok: 2022. február 5., 12., 19., 26., március 5. (10 és 13 óra között)

Jelentkezési határidő: 2022. január 27. csütörtök 12:00

Hogyan jelentkezhettek?

A szabadiskolai foglalkozásra a jelentkezés a jelentkezési lap kitöltésével indul el, amelyet a kitöltést és aláírást követően szkennelve kell megküldeni a kozonseg@alkotomuveszet.hu címre, elfogadva ezzel a felhívásban és a jelentkezési lapban foglalt feltételeket. A MANK Festőműhely kurzusára való felvétel azok számára, akik az előző kurzusokon nem vettek részt, a jelentkezési lappal együtt megküldött 4-5 munka benyújtásával együtt történik. A korábbi kurzusokon részt vett jelentkezők mentesülnek a felvételi alól.

Jelentkezési díj befizetése:

A jelentkezők számára a részvételi díj befizetése január 31-én és február 1-én történik a kurzus szervezőinek írásos visszaigazolását követően.

Egy-egy kurzus díját a 10032000-00318194-00000017 (MÁK) bankszámlaszámra (bankszámla-tulajdonos: MANK Nonprofit Kft.) történő utalással kell kiegyenlíteni a megadott dátumok alapján. Az utalás közleményébe kérjük, írja oda: MANK Festőműhely_a résztvevő neve. A beiratkozás a részvételi díj átutalásával válik aktívvá.

Partnereink

EMMI NKA MMA kultura.hu
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow