MANK Festőműhely a Szentendrei Régi Művésztelep alkotóival

2020.02.13 15:32:51 | Egyéb kategória

A Szentendrei Régi Művésztelepen, autentikus környezetben eleveníti fel a Nagybányai és a Szentendrei Iskola hagyományait a MANK Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. A nagy elődök tapasztalatain alapuló rajz- és festészeti szabadiskolai foglalkozásokat a művésztelepen alkotó művészek egyéni művészetpedagógiai, szakmai munkája segíti. A tanulók kiváló kortárs festőművészek, képzőművészek vezetésével sajátíthatják el a klasszikus festészeti és rajztechnikákat, ugyanakkor a kortárs művészet rajzi, festészeti, képzőművészeti eszközeinek használatával is megismerkedhetnek a gyakorlatban.

Az első alkalom ingyenes!

A MANK által indított szabadiskolai foglalkozásokra kurzusonként válthatók meg az öt foglalkozást magában foglaló bérletek. Egy bérlet ára: 18.500,- Ft

A szabadiskolai foglalkozások résztvevői a tudásszintükhöz, gyakorlati tapasztalatukhoz és igényükhöz alkalmazkodó feladatokkal fejlődhetnek egyéni tanácsok, különböző módszerek és feladatok segítségével. A foglalkozások során a térábrázolás (perspektíva) alapjain keresztül a csendélet, a tájkép, a portré, az akt klasszikus ábrázolási módjaival, realista, modernista, vagy avantgárd irányzatok alkotói elveivel, módszereivel ismerkedhetnek meg a résztvevők.

Ki jelentkezhet és kiknek ajánljuk?

A kurzusra jelentkezhet minden, a 13. életévét 2020-ban már betöltött fiatal és felnőtt, aki szeretne rajzolni és festeni tanulni.

Javasoljuk továbbá minden olyan érdeklődőnek,

  • aki valamilyen képző- vagy iparművészeti intézményben tervez művészeti tanulmányokat folytatni,
  • vagy aki szeretne művészeti mentorok segítsége mellett egyéni úton fejlődni, technikai, gyakorlati tudást elsajátítani.

Hol, mit és kitől tanulhattok?

A foglalkozásokat a Szentendrei Régi Művésztelep ismert és elismert művészei vezetik (minden alkalmat egy-egy művész): Buhály József, Knyihár Amarilla és Martin Henrik

A szabadiskola szakmai koordinátora: Knyihár Amarilla festőművész

A szabadiskola helyszíne: a MANK Galéria és a Szentendrei Régi Művésztelep (Szentendre, Bogdányi u. 51.). Amennyiben a Galéria vagy a Művésztelep foglaltsága nem teszi lehetővé a foglalkozás megtartását, azt előzetes tájékoztatást követően az ÚjMűhely Galériában tartjuk meg (Szentendre, Fő tér 20.).

A foglalkozások során többek között a következő eszközökkel és technikákkal ismerkedhetnek meg: ceruza, szén, toll, kréta, pasztell, tus, pác, akvarell, tempera, akril, olaj, kollázs. A foglalkozásokon szükséges anyagokat, eszközöket a tanulók biztosítják, amelyekről pontos lista a www.alkotomuveszet.hu honlapon megtalálható. A rajztáblát, a festőállványt, a rajzbakot a Festőműhely biztosítja.

Mikor lesznek a foglalkozások, és meddig kell befizetni a jelentkezési díjat?

A szabadiskola 2020 első félévében három, egymásra épülő, de külön-külön is izgalmas ismeretanyaggal ellátott kurzusból áll:

1. kurzus:

Időpontok: március 7., 14., 21., 28., április 4. Minden alkalommal 10:00 és 13:00 között.

2. kurzus:

Időpontok: április 18., 25., május 9., 16., 23. Minden alkalommal 10:00 és 13:00 között.

3. kurzus:

Időpontok: május 30., június 6., 13., 20., 27. Minden alkalommal 10:00 és 13:00 között.

Hogyan jelentkezhettek?

A szabadiskolai foglalkozásra a jelentkezés a jelentkezési lap kitöltésével indul el, amelyet a kitöltést és aláírást követően szkennelve kell megküldeni a kozonseg@alkotomuveszet.hu címre, elfogadva ezzel a felhívásban és a jelentkezési lapban foglalt feltételeket. A MANK Festőműhely kurzusára való felvétel az első ingyenes foglalkozásra hozott otthoni munkák bemutatásával és az első alkalommal készített modell utáni tanulmány vagy csendélet festése alapján, a jelentkező alkalmaságának elbírálása után történik.

Az első kurzusra a részvételi díj befizetése március 9-től 11-ig, a második kurzusra április 20-tól 22-ig, a harmadikra június 1-től 3-ig tart. Egy-egy kurzus összegét a 10032000-00318194-00000017 (MÁK) bankszámlaszámra történő utalással kell kiegyenlíteni (bankszámla-tulajdonos: MANK Nonprofit Kft.) Az utalás közleményébe kérjük, írja oda: MANK Festőműhely_a résztvevő neve. Az első alkalom ingyenes, így a bérletet az első foglalkozást követően kell befizetni. A beiratkozás a részvételi díj átutalásával válik aktívvá.

Partnereink

veszprembalaton2023 NKA MMA kultura.hu
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow