Meghosszabbított határidővel pályázható a Cirkusz/Művészet/Alkotás kiírás

2021.01.21 16:01:35 | Egyéb kategória

A MANK Nonprofit Kft. és a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ nyílt pályázatot hirdetett alkotóművészek számára, amelynek célja a cirkuszművészet sokszínű világának és szellemi örökségének bemutatása kortárs megfogalmazásban. A felhívással az a művészeti ág kerül a középpontba, amely a kitartás, a bizalom és az egyensúly jelentőségét hangsúlyozza. A pályázatra meghosszabbított határidővel 2021. február 5., délután 16.00 óráig lehet jelentkezni.

A felhívásra képző- és iparművészek pályázhatnak szobrokkal, kisplasztikákkal, festményekkel, grafikákkal, iparművészeti alkotásokkal, vagy fotómunkákkal és videóinstallációkkal. A pályázat célja olyan új alkotások létrehozása, amelyeket a cirkusz különleges hangulata és sokrétű gondolati vonatkozása inspirált és amelyek képesek árnyalni és kreatív módon megközelíteni a témát, akár konkrét, akár szimbolikus módon közelítve meg a cirkuszművészetet.

A különböző területeken alkotó képzőművészeket megszólítva a pályázat a cirkuszművészet és a képzőművészet közötti párhuzamokat és kötődéseket kívánja erősíteni, hiszen mint a képzőművészetben, úgy a cirkuszművészetben is fontos a technikai felkészültség és a precizitás, mindkét művészeti ág esetében meghatározó az egyéniség és az egyediség. A két művészeti területet összeköti a tradíciók és a modernitás egyensúlya, az újító szándék és a hagyománytisztelet együttes fontossága.

A pályázat kizárólag elektronikus úton nyújtható be a cirkuszmuveszet@alkotomuveszet.hu címre küldve, ahova a pályaművek mellett egy szakmai önéletrajzot és az elkészült műről szóló szakmai leírást is be kell küldeni. Emellett a pályázatra készült mű digitális reprodukcióját is szükséges mellékelni.
A sikeres pályázók pénznyereményben részesülnek. Kategóriájának első helyezettje bruttó 750 ezer forintban, a második helyezett bruttó 500 ezer forintban, a harmadik helyezést elérő művészek pedig bruttó 300 ezer forintban részesülnek. A nyertes művekből a MANK 2021-ben tervez kiállítást rendezni. Ezen felül a nyerteseknek további megjelenési lehetőségeket biztosít a médiában és saját felületein.

A részletes pályázati felhívás és a szükséges dokumentációk itt találhatók:

Partnereink

EMMI NKA MMA
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow