Merülj el Kopacz Mária festői világában!

2020.05.29 12:56:59 | Egyéb kategória

Kopacz Mária kiállítása sajnos még nem látogatható az ÚjMűhely Galériában, de hoztunk nektek egy csodaszép összeállítást a kiállítás képeiről, hogy ne maradjatok le arról a varázslatról, amit a festő- és grafikusművész teremtett a szentendrei Fő téren található galériánkban!

Kopacz Mária Marosvásárhelyen született, a kolozsvári Ion Andreescu Képzőművészeti Egyetemen diplomázott. Már főiskolásként rendszeresen illusztrált, rajzait, szövegképeit, önálló grafikai munkáit az Utunk, az Igaz Szó, A Hét, Új Élet közölte. Saját rajzaival illusztrálta A babiloni karperec (1984) című regényét, a Borika világkörüli sétája egy szerda délután (1985) és a Borika és a padlás manója (2011) című gyermekkönyveit.

Rendszeresen részt vett a Romániai Képzőművész Szövetség által rendezett országos és nemzetközi tárlatokon. 1996-tól Szentendrén él. Számos egyéni kiállítása volt Erdélyben, Magyarországon és Európa nagyvárosaiban. 2019 júniusában Kert címmel rendezett nagyszabású kiállítást Marosvásárhelyen, a Bernády Házban, ahol legújabb alkotásait állította ki.

Az ÚjMűhely Galériában nyíló Az Én kertem című tárlaton friss munkákkal egészíti ki a kollekciót.

Partnereink

EMMI NKA MMA