Múzeumok Éjszakája a MANK galériáiban

2022.06.10 09:31:28 | Egyéb kategória

Alkotófoglalkozásokkal, művészeti sétával és könnyűzenei koncerttel vár mindenkit a MANK Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. a Múzeumok Éjszakája alkalmából 2022. június 25-én szentendrei helyszínein, a Szentendrei Régi Művésztelepen a MANK Galériában, és a Fő téri ÚjMűhely Galéria és Kávézóban.

Idén ismét csatlakozik a MANK a Múzeumok Éjszakájához, amelyen a Szent Iván napjához legközelebb eső szombat éjszakáján országszerte kinyitják kapuikat a múzeumok és a galériák, és tárlatvezetésekkel, interaktív eseményekkel, családi programokkal, valamint számos meglepetéssel várják az érdeklődőket.

Így a Múzeumok Éjszakája keretében június 25-én egész nap színes foglalkozásokon vehetnek részt a MANK szentendrei galériáiba és a Régi Művésztelepre látogatók. Először művészeti sétára invitáljuk az érdeklődőket, végigjárva Szentendre macskaköves utcáit a város leghíresebb alkotóinak nyomán. A séta a Szentendrei Régi Művésztelep ősfái alatt ér véget, ahol délután belekóstolhatunk a textilművészet és textiltervezés világába is. A Díszíts vászontáskát! workshop keretein belül bárki megtervezheti saját vászontáskáját, inspirációt merítve a program alatt megtekinthető Sodrás című kortárs textilművészeti kiállításból.

Eközben a festészet iránt érdeklődők Knyihár Amarilla képzőművész, a Szentendrei Régi Művésztelep művésze vezetésével ismerkedhetnek különböző festészeti technikákkal és anyagokkal az ÚjMűhely Galériában. A látogatókat a kiállítótérben a ViszontLátás – Kortárs ön/arcképek című tárlattal várjuk, mely közvetlen, személyes, intim atmoszférát teremt a galéria kiállítótereiben. A tárlaton olyan kortárs önarcképeket láthat a közönség, melyek az elmúlt évek távolságtartása, maszkviselési kötelezettsége után újra testközelbe hozzák az alkotókat. Önportréik bemutatásával a művészek érzelmei és saját alkotótereik is megelevenednek, de az alkotásokon keresztül talán önmagunkkal is találkozhatunk. 

Az ÚjMűhely Kávézó egész nap kávékülönlegeségekkel, hűsítő koktélokkal és tradicionális, valamint vegán süteményekkel várja a vendégeket. A hangulatot pedig késő délután Rafael Mario jazz-zongorista, énekes biztosítja, aki az ÚjMűhely Kávézó udvarán koncertezik.

A Múzeumok Éjszakáján mindkét galériánk hosszabbított nyitvatartással várja a közönséget, a MANK Galéria 20 óráig, míg az ÚjMűhely Galéria és Kávézó 22 óráig látogatható. Emellett mindkét helyszínen egész nap művészeti társkereső kvíz keretein belül nyílik lehetősége arra a látogatóknak, hogy megtudják, melyik művész és irányzat illik hozzájuk.

A programon való részvétel regisztrációhoz kötött. Kérjük, regisztráljanak a kozonseg@alkotomuveszet.hu címen június 22-én 16:00-ig megjelölve, hogy mely programokon szeretnének részt venni.

Partnereink

veszprembalaton2023 EMMI NKA MMA kultura.hu
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow