Online előadás a techtextilek izgalmas világáról!

2020.11.13 12:17:11 | Egyéb kategória

Ugyan a héten, a tervezettnél hamarabb kellett bezárnunk a TechTextil című kiállításunkat, november 14-én 17 órától online előadáson vezetünk be minden érdeklődőt a technológia és a textilek találkozásának világába.

Az egyórás, magyar és angol nyelvű, Atomok és részecskék, Textilek és elektronika / Atoms and Bits, Textiles and Electronics címet viselő előadás a textiltervezés különböző tudományterületeken alapuló, a művészeti látásmódot és a technológia lehetőségeit egyesítő techtextilek, interaktív interfészek, elektronikus textilek progresszív területébe ad betekintést az EJTECH Stúdió munkáin keresztül.

Az előadás megtekinthető a következő csatornán: https://us04web.zoom.us/j/79284314534?pwd=a2FBeXljZlRaOWZIT2lGbG1qOFRLUT09

A magyar divat- és textiltervezők munkájuk során a textilek kémiai vagy fizikai módosításával hoznak létre intelligens anyagokat speciális céljaik érdekében. A szubjektív válogatás során az volt a cél, hogy a felhasználási területek szerint minél szélesebb spektrum kerüljön bemutatásra. Játékos anyagkísérleteken túl láthatunk fejlesztés alatt lévő vagy már kész termékeket is. A bemutatott alkotások textiltervezők és technológiával foglalkozó szakemberek együttműködésének a gyümölcsei voltak.  

Partnereink

EMMI NKA MMA