Pályázati felhívás kiállításon való részvételre

2023.02.20 14:50:26 | Egyéb kategória

A prágai Liszt Intézet, valamint a budapesti Cseh Centrum közös pályázatot hirdet keretszerződések témakörben. Pályázni lehet festészet, szobrászat, grafika és fotóművészet kategóriákban.

A kiállítás tervezett időpontja: 2023. szeptember – november

Helyszín: Prága, a Liszt Intézet szervezésében

A pályázat célja
Hetven évvel ezelőtt, 1953-ban megnyitotta kapuit a prágai Magyar Kulturális Központ.

Az Intézet azóta töretlenül ellátja kitűzött feladatát: bemutatja a magyar kulturális örökség legjavát kezdetben a csehszlovák, később a cseh közönség számára; segíti és előmozdítja a kulturális együttműködéseket Csehország és Magyarország kulturális szereplői között.

2023. január 1-én a 70. évadunkat indítottuk.

Ezzel párhuzamosan a Budapesti Cseh Centrum 1993 óta, immár 30 éve ugyanazon feladatokat látja el Magyarországon – a magyar közönség bevonásával.

Az évfordulók alkalmából a két intézmény közös pályázatot hirdet. Prágában magyar művészeknek, Budapesten cseh alkotóknak adunk lehetőséget arra, hogy bemutassák munkáikat utalva a két ország közös kulturális örökségére.

Jelentkezési feltételek
Az alkotásoknak szükséges reflektálni a két nemzet történeti, néprajzi, társadalmi, kulturális vagy természeti párhuzamaira – minden esetben cél a közösség, párhuzamosság feltárása.

A kiállítások szervezői a közös térségben élő nemzetek párhuzamos történeteiben keresik a közös metszeteket, kölcsönhatásokat. Mindemellett arra kíváncsiak, hogy a két ország kortárs alkotóművészete hogyan viszonyul egymáshoz.

A kiállításra jelentkezni az elkészült művek digitális fotóival lehet, amelyeket 2023. április 15-ig, a liszt70@hunginst.cz e-mail kérünk elküldeni, a következő paraméterek alapján: hosszabbik oldal minimum 20 cm, 300 DPI felbontás, JPG fájlformátum. A térbeli művekről legalább két, legfeljebb három különböző nézetből készült képet kérünk. A kiállításra alkotónként 5 mű fotójával lehet nevezni. Nyomtatékosan kérjük, hogy pontosan tüntessék fel az alkotó nevét, a mű címét, méretét és technikáját! Továbbá kérjük, hogy egy digitális portréfotót is töltsenek fel a felületre, amelynek a magassága minimum 5 cm.

A műtárgyakat a kiállításra kész állapotban (keretezett, paszpartuzott, üvegezett, függesztésre alkalmas) tudjuk fogadni. Az alkotások 2023 augusztusában Budapestről kerülnek szállításra, majd azokat 2023. december 15-ig visszaszállítjuk Budapestre.

A kiválasztott alkotókról 2023. június 1-ig e-mailben értesítést küldünk.

Maximum 6 alkotót fogunk kiválasztani, összesen 20 mű bemutatásával.

A kiállításhoz cseh- magyar-angol nyelvű elektronikus katalógus készül, amelyben azokat a műveket áll módunkban szerepeltetni, amelyekről megfelelő minőségű (a fentiekben leírt felbontású) digitális fotó érkezik.

A prágai Liszt Intézet vállalja a meghívott művészek utazási és szállásköltségét; a megnyitó költségeit, a PR-és marketing költségeket, valamint a műalkotások szállításának biztosítási költségeit. Sikeres alkotómunkát kívánunk és várjuk jelentkezésüket.

Partnereink

veszprembalaton2023 NKA MMA kultura.hu
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow