Pályázati felhívás / Vendégségben az Úrnál

2021.07.29 11:57:41 | Egyéb kategória

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

A MANK Nonprofit Kft. és a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum

képzőművészeti pályázati felhívása

Vendégségben az Úrnál

címmel kültéri kiállítás megvalósítása céljából

A MANK Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. és a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum Vendégségben az Úrnál címmel közösen kíván képzőművészeti programot megvalósítani, és kiállítást rendezni a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum környezetében, az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszushoz (2021. szeptember 5-12.) kapcsolódóan. 83 év után ismét Magyarország ad otthont a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusnak, amely történelmi pillanathoz a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával a MANK Nonprofit Kft. és együttműködő partnereként a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum is hozzá kíván járulni.

A pályázat témája

A „Vendégségben az Úrnál” cím szándékosan tágabban értelmezi a témát, ami így lehetőséget ad arra, hogy a Biblia világából a lehető legszélesebb merítéssel nyerhessenek ihletet a képzőművészek, akik az Isten és az ember találkozásának témakörében készült műalkotásokkal pályázhatnak.

Az esemény témája felölel minden olyan történetet és momentumot, ahol az ember és az Úr a „szent vendégség” keretében egyesül. Ennek a találkozásnak a középpontjában áll az Eucharisztia, amikor is meghívja az embert, hogy ténylegesen létrejöjjön az, amiért Jézus a földre szállt közénk.

A pályázók festménnyel, grafikával, kültéri szoborral, kisplasztikával, domborművel, installációval, videómunkával és fotóművészeti alkotással pályázhatnak a felhívásra, amelynek eredményeként megvalósuló kiállításon a festmények, grafikák és fotómunkák molinókiállításon keresztül, a szobrok, kisplasztikák, domborművek, installációk és videómunkák eredetiben kerülnek kiállításra.

A pályázati dokumentáció kötelező elemei

A pályázatot kizárólag elektronikus úton lehet benyújtani a MANK Nonprofit Kft. honlapján, amelynek a részei a következők:

1. A pályázó aláírásával hitelesített szakmai önéletrajz maximum 2 oldal terjedelemben, amely az alábbi adatokat tartalmazza: a pályázó neve, születési hely és idő, állandó/levelezési cím, e-mail cím, telefonszám, valamint a beadott pályamunka címe.

2. A pályamű(vek) bemutatása maximum 2 oldal terjedelemben, amely tartalmazza a pályamű(vek) műfaját, méretét.

3. Az elkészült pályamű(vek) digitális formátumban (maximum 10 MB méretben).

A pályázat benyújtása a fent említett honlapon történő regisztrációt követően lehetséges.

A pályázat benyújtási határideje

2021. augusztus 27., péntek 12:00

A pályázat elbírálása

A pályázatok elbírálása a benyújtási határidőt követően legkésőbb 30 napon belül történik. A beérkezett pályaműveket szakértő zsűri értékeli. A kiállítás kurátora Fazakas Réka.

A döntésről a pályázók írásbeli értesítést kapnak az általuk megadott e-mail címre. A döntés ellen fellebbezésnek helye nincs.

A pályázat helyezettjei a pályaművek bemutatásáért:

I. helyezett: a MANK által felajánlott bruttó 350 000 Ft

II. helyezett: a MANK által felajánlott bruttó 200 000 Ft

III. helyezett: a MANK által felajánlott bruttó 150 000 Ft

megbízási díjban részesülnek.

A MANK Nonprofit Kft. fenntartja a jogot további elismerések odaítélésére a beérkezett pályamunkák színvonala és műfaji sokszínűsége tekintetében.

Kiállítás

A legjobb pályaműveket a MANK Nonprofit Kft. és a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum kiállítás keretén belül mutatja be 2021 szeptemberében. A legígéretesebb 20 művész alkotásait installációk, szobrok, videómunkák és kisplasztikák esetében eredetiben, az egyéb művészeti ágak tekintetében kültéri molinókiállításon tekinthetik meg az érdeklődők. A pályázat és a kiállítás a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósul meg.

További célunk, hogy a legjobb alkotásokból online tárlatot is készítsünk, amely lehetőséget ad arra, hogy a bemutatott munkákat még részletesebben, kiegészítő információkkal, kulisszatitkokkal együtt megismerhessék az érdeklődők, illetve az online térnek köszönhetően hosszútávon is elérhetővé tegyük a nagyközönség számára mind a MANK Nonprofit Kft. oldalán, mind a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum felületein.

Felhívjuk a Pályázók figyelmét, hogy a szobrok esetében a pályaművek köztéren történő bemutatása is lehetséges.

A nyertesek számára megjelenési lehetőségeket biztosítunk a médiában, illetve a rendezvény utóéletét is követni kívánjuk számos együttműködéssel (újságcikkek, rádió- és TV-interjúk, a közösségi média felületein elhelyezett hirdetések). A pályázattal kapcsolatban felvilágosítás kérhető az eucharisztia@alkotomuveszet.hu címen.

Partnereink

veszprembalaton2023 EMMI NKA MMA kultura.hu
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow