SANCTUM #5 összművészeti szalonest

2023.08.01 13:22:00 | Egyéb kategória | Hírek

2023. SZEPTEMBER 9., SZOMBAT 18:00 – ÚJMŰHELY GALÉRIA

Az est meghívott vendégei:

  • Kemény Zsófi költő, író,
  • Závada Péter költő, drámaíró, zenész,
  • Krizbai Gergely (Krizbo) Barcsay-díjas grafikus, képzőművész és
  • Krizbai Domokos, zenész.

Az immáron ötödik alakommal megrendezésre kerülő beszélgetés során ezúton is a művészet olyan megrendítő pillanatait keressük, ami révén közelebb kerülhetünk saját magunkhoz, és ha ez egyáltalán lehetséges, néhány pillanatra a világ megértéséhez is.

Vendégeinkről:

☝️ KEMÉNY ZSÓFI költő, író, a fiatal generáció legtehetségesebb szerzői közt tartják számon. Sophie Hard néven rapperként is tevékenykedik. 17 éves kora óta életformaszinten slammel, már az első Országos Slam Poetry Bajnokságon is indult. Dramaturgként végzett a Színművészeti Egyetemen. Édesapja, Kemény István nyomdokain járva verseket és regényeket is ír. Legújabb regénye, Az aranykor fénykora tavaly október elején jelent meg, a legújabb verseskötete pedig, Most vagyok soha címmel nemrégiben került ki a polcokra.

☝️ ZÁVADA PÉTER költő, drámaíró, zenész.
1982-ben született Budapesten. Verset és drámát ír, olykor fordít. Az ELTE Esztétika szakán szerzett doktori fokozatot. Először 2009-ben, a Jelenkorban jelentek meg versei, azóta publikál rendszeresen irodalmi folyóiratokban. Színpadi szövegeit az Örkény, a Katona és a Stúdió K is játssza. A Negyed folyóirat szerkesztője, a Délkör tagja. Verseit angol, német és román nyelvre is lefordították már. Legutóbbi verseskötete A muréna mozgása címmel jelent meg nemrégiben.

☝️ KRIZBAI GERGELY – KRIZBO, Barcsay-díjas grafikus, képzőművész. Művészeti tanulmányait a soproni Alkalmazott Művészeti Intézetben majd a győri Design Campusba végezte, Tervezőgrafika szakon. A Kortárs folyóirat 2016-ban az „Év képzőművésze” díjjal jutalmazta. 2019-ben Szentendre Város Önkormányzata a Kucsera-grafikáit adta ajándékba I. Ferenc Pápa számára, így ezek a képei a Vatikáni Galériába kerültek. Rendszeresen szerepel a Székelyföldi Grafikai Biennálé, a Posterfeszt és Budapesti Illusztrációs Fesztivál kiállításain. Az ő grafikáit kapták NFT díjként a 2022-ben a FINA alatt világrekordot döntő úszók: Milák Gábor és Thomas Ceccon.

☝️ KRIZBAI DOMOKOS zenész, a budapesti underground, kísérleti és jazz zenei szcéna ismert gitárosa és aktív alakja. Zenei karrierjét szólóban “Antropomorf” néven kezdte. 2019 óta vezeti a “Sauropoda” zenekart, mellyel megnyerték Keret Blog, valamint a Lemming Program tehetségkutatóját. 2021-ben jelent meg bemutatkozó lemezük, a “Pangea”. 2017-ben, közel húsz zenésztársával összefogva alapították meg a több zenekart egybeolvasztó “Acoustic Manual Techno Party” kollektívát. 2022-ben csatlakozott a Grecsó Zoltán által alapított Willany Leo kortárs, improvizatív táncszínház társulatához.

Partnereink

veszprembalaton2023 NKA MMA kultura.hu
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow