Vírushelyzet alatt készült kortárs műveket mutat be a MANK

2021.04.19 09:43:37 | Egyéb kategória

A kortárs művészek személyes tapasztalatain keresztül mutatja be a MANK Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. az elmúlt egy évet. A Társaság Karantén-naplók címmel indít új online kezdeményezést, melyben nyolc alkotóművész naplószerűen fogalmazza meg, milyen élményeket adott a karantén, és hogyan hatott a vírus a művészetükre. A Karantén-naplók 2021. április 19-től olvashatók a www.alkotomuveszet.hu oldalon és a MANK közösségi felületein.

A MANK Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. kiemelten foglalkozik azzal, hogy a kortárs alkotókat közelebb hozza a közönséghez. Éppen ezért a Karantén-naplók által közvetlenül a művészek kapnak lehetőséget bemutatni és beszámolni a járványhelyzet kitörése óta készült műveikről. A képzőművészek saját alkotásaik közül választották ki azt a művet, mely számukra kifejezi a vírushelyzet miatt megváltozott élethelyzetet. Habár további tematikai és egyéb megkötés nem volt, a bemutatott művekben sok a közös, több munkában visszaköszönnek olyan emblematikus tárgyak, mint az arcmaszk vagy éppen a gumikesztyű. Az alkotásokban szintén gyakran találkozunk továbbá az emberi test témájával, és azzal, hogyan változik a testszemléletünk a befeléfordulás és az elszigetelődés következtében. 

Az online térben számos technikákkal találkozhatnak az érdeklődök: festmények, fotográfiák, rézkarcok, textilalkotások és performancerészletek engednek bepillantást a művészek személyes történeteibe. A Karantén-naplók különlegessége, hogy az alkotásokon túl a művészek naplóbejegyzésekkel egészítik ki műveiket, melyek segítségével bensőséges hangnemben tekintenek vissza megváltozott mindennapjaikra. Ezáltal is erősítve, hogy bár az elmúlt hónapokban nem volt sok lehetőségünk a személyes találkozásra, összekötnek minket a közösen átélt helyzetek, tapasztalások és érzések.  

A résztvevő művészek: Fabricius Anna, Giczy Kristóf, Ladányi Andrea és Bánki Ákos, Paráda Zoltán, Richter Sára, Soós Nóra, Szabó Klára Petra, Tóth Kinga

A Karantén-naplók 2021. április 19-től elérhetőek a www.alkotomuveszet.hu oldalon és a MANK Facebook és Instagram oldalán.

KARANTÉN-NAPLÓK

Partnereink

EMMI NKA MMA
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow