A fotóművészeté a főszerep a MANK oldalain

2021.05.11 10:04:49 | Egyéb kategória

A MANK Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. egy egész hónapon át kiemelten foglalkozik fotóművészeti témákkal, fiatal fotográfusok bemutatásával és a kortárs magyar fotóművészet kiemelkedő alakjaival. Májusban több, a Társaság által készített tartalomban is visszaköszön a fotózás, így az Ilyet én is tudok?! podcast, a Művészet és Gazdaság rovat, valamint a Műterembejáró cikksorozat legújabb részeiben is találkozhatunk a művészet ezen ágával. Ráadásul fotóművészei online kiállítás is nyílik a MANK honlapján.

A Műterembejáró című képes interjúsorozatban idáig tíz alkalommal mutatták be műtermeiket az alkotóművészek. A legújabb részben Benkő Imre Balázs Béla- és Prima Primissima-díjas fotográfus enged bepillantani fotóműhelyébe, miközben közelebbről is megismerhetjük magát a művészt, aki idén Fotóriporteri Életműdíjban is részesült. Nem csak azt tudhatjuk meg, hogy mit jelent számára a saját műterme, de azt is elárulta melyik volt a számára legkedvesebb kiállítása pályája során.

A MANK Ilyet én is tudok?! podcastsorozatának soron következő adásában két fotóművésszel, Vékás Magdolnával és Urbán Ádámmal, valamit Borbély Lászlóval, a budapesti ArtPhoto Galéria vezetőjével beszélget a műsorvezető Csorba Lóci. A beszélgetésből kiderül, hogy képes lehet-e bárki fényképet készíteni, hogyan változnak a fotóművészeti trendek és arra is kapunk tippet, hogyan tudunk tudatosabb fotó-fogyasztókká válni. Mindeközben arra is fény derül, hogy mi a különbség egy telefonnal, vagy éppen egy analóg kamerával készült fotó között.

Művészet és Gazdaság rovatunkban szintén a fotóművészet műtárgypiacát járjuk körbe, ugyanis a nemzetközi színtereken a művészfotók értékesítése jelenleg az egyik legfiatalabb, ugyanakkor a legnagyobb növekedést produkáló szegmense. A fotográfiai műtárgypiac rejtelmeibe az Ilyet én is tudok?! podcast hallgatói számára már ismerős Borbély László vezeti be az olvasókat, mesélve a napjainkban alakuló piaci folyamatokról és az ágazat sajátosságairól is. Az általa vezetett ArtPhoto Galéria innovatív megjelenésekkel több mint 20 éve tesz azért, hogy a művészi fotográfiák a magyar műtárgypiacon is kiemelt helyen szerepelhessenek.  

Szürreál és absztrakt – zsebben hordott művészet címmel ráadásul új online, fotóművészeti kiállítás is nyílik a MANK honlapján, a www.alkotomuveszet.hu felületen a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete Fotóművészeti Tagozata szervezésében: a tárlat alkalmával 27 alkotó tesz arra kísérletet a május 12-től megtekinthető kiállításon, hogy a zsebünkben lapuló kis eszközzel tárja a nézők elé világunkat. Valamit, ami talán szürreális, talán absztrakt, vagy e kettő elegye.

A fotóművészet iránt érdeklődőknek érdemes egész májusban követni a MANK felületeit, hiszen a hónap végéig még számos izgalmas fotográfiával foglalkozó tartalommal készülünk. Az Ilyet én is tudok?! ötödik része, ismeretterjesztő sorozatai és az interjúk megtalálhatóak a MANK ArtTér rovatában és közösségi oldalain, míg a podcast elérhető minden népszerű megosztó felületen is.

Partnereink

EMMI NKA MMA
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow