A Fülöp Viktor Kossuth-díjas balettművészről elnevezett ösztöndíj alapítása 1998-ban történt. Az ösztöndíj célja, hogy segítse a tehetséges fiatal előadó-, alkotóművészek, valamint tánctudományokkal – elméleti, szakírói, pedagógiai tevékenységgel – foglalkozók pályakezdését.

Az ösztöndíj egy éven át 10 fő részére, havi bruttó 200.000 Ft összegű támogatást jelent. Egy pályázó az ösztöndíjat legfeljebb három alkalommal nyerheti el.

A pályázatokat a MANK Nonprofit Kft. által működtetett, 6 főből álló szakértői kuratórium bírálja el. 

A pályázat benyújtásának határideje: 2022. február 4. (péntek) 24.00 óráig! 

Az ösztöndíj folyósításának időtartama: 2022. január 1. – 2022. december 31.

Az ösztöndíj összege: bruttó 200.000 Ft/hó, mely összegnek a személyi jövedelemadóval csökkentett hányada kerül kifizetésre az ösztöndíjas részére.

A pályázatra balettművészek, kortárs táncművészek, néptáncművészek, koreográfusok, tánctudósok vagy táncpedagógusok jelentkezését várjuk, a pályázat benyújtásának feltétele az egyes táncművészeti kategóriákhoz igazodó munkaterv feltöltése, melyhez az űrlapok a pályázati felhívásban, illetve alább is elérhetőek:

Pályázati felhívás (PDF)

MUNKATERV_balett_kortárs

MUNKATERV_koreográfus

MUNKATERV_néptáncos

MUNKATERV_pedagógia

MUNKATERV_tánctudományok

A pályázati űrlap kitöltése az alábbi felületen történik bejelentkezés / regisztráció után:

Bejelentkezés

Regisztráció

Az Adatkezelési Tájékoztatót elolvastam, tartalmát megismertem és megértettem (Adatkezelési tájékoztató)
Hozzájárulok, hogy a MANK Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. a megadott személyes adataimat a www.alkotomuveszet.hu honlapon történő regisztráció és felhasználói fiók biztosítása céljából kezelje. A személyes adatok kezeléséhez adott hozzájárulásomat bármikor visszavonhatom. A hozzájárulás visszavonása nem érinti a visszavonás előtti adatkezelés jogszerűségét.