Kép/Test/Lét

2020.09.28 13:27:34 | Egyéb kategória

A vidéki városokra is kiterjeszti művészetszervező tevékenységét a MANK Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft., amely Kép/Test/Lét címen három megyeszékhely három különböző, de az emberi test kultúrájához, szépségéhez, erejéhez kötődő tematikában hirdetett alkotóművészeti pályázatot. Összeszedtük a programsorozattal kapcsolatos legfontosabb híreket!

A Kép/Test/Lét országos összművészeti programsorozatról és a hozzákapcsolódó kiállításokról bővebb információkkal szolgálunk:

Kattints ide!

A Kép/Test/Lét országos művészeti projekt kiállításai

Test/Harmónia – Veszprém

Test / Harmónia címmel nyílt meg a MANK Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. és a Művészetek Háza Veszprém által közösen kiírt képzőművészeti pályázat legjobb alkotásaiból válogatott tárlat. Az augusztus 27-én 18 órakor nyíló, Dubniczay-palotában megrendezett kiállításból kiderül, a formák és technikák sokszínűségével ábrázolható mindaz, amit az emberi létről, az emberi alakról, az ember testi teljesítményéről gondolunk. A tárlat a Kép/Test/Lét művészeti programsorozat részeként valósul meg.

Legyőzött határok – Szolnok

Megnyílt a Kép/Test/Lét országos összművészeti programsorozat újabb kiállítása Szolnokon: a MANK Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. és a Szolnoki Művésztelep Legyőzött határok című tárlata a teljesítőképesség határait dolgozza fel. A programsorozat keretében országosan három városban mutatkozhatnak be a helyi közösségek alkotóműhelyei és kiemelkedő alkotói. Az augusztusi veszprémi, Test/Harmónia című kiállításmegnyitót követően nyílt meg Szolnokon a kiállítás, majd pedig Miskolcon mutatják be a legkiválóbb helyi alkotásokat.

Teljesítmény – Miskolc

Teljesítmény címmel nyílt meg a MANK Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. és a Herman Ottó Múzeum – Miskolci Galéria közös kiállítása október 29-én. A több mint harminc alkotást magában foglaló tárlat a koronavírus járvány helyzet miatt hamarabb, november 11-én bezárt. A nyílt pályázati felhívás képző- és iparművészeket szólított meg, hogy Teljesítmény címmel a Kép/Test/Lét projekt keretében az emberi test teljesítőképességét ábrázoló, illetve a sport kulturális, szociokulturális, történelmi vetületeire reflektáló alkotások hozzanak létre.

Lejárt pályázati felhívások

Veszprémi pályázat

A Művészetek Háza Veszprém és a MANK közösen hirdeti meg a Test/Kép/Lét program keretében a Test / Harmónia nevű felhívást az emberi test harmóniáját, az emberi mozdulat esztétikumát ábrázoló alkotások létrehozására, bemutatására. Kattints a részletekért!

Szolnoki pályázat

Közös pályázatot hirdet a Szolnoki Művésztelep és a MANK Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. képző- és iparművészek számára Legyőzött határok címmel. Kattints a részletekért!

Miskolci pályázat

A Herman Ottó Múzeum Miskolci Galériájával közösen ír ki alkotói pályázatot a MANK Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. képző- és iparművészek számára Teljesítmény címmel. A Kép/Test/Lét projekt keretében az emberi test teljesítőképességét ábrázoló, illetve a sport kulturális, szociokulturális, történelmi vetületeire reflektáló alkotások létrehozására, bemutatására kérik a művészeket augusztus 31-i határidővel. Kattints a részletekért!

Partnereink

EMMI NKA MMA
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow