Kép/Test/Lét

2020.09.28 13:27:34 | Egyéb kategória

A vidéki városokra is kiterjeszti művészetszervező tevékenységét a MANK Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft., amely Kép/Test/Lét címen három megyeszékhely három különböző, de az emberi test kultúrájához, szépségéhez, erejéhez kötődő tematikában hirdetett alkotóművészeti pályázatot. Összeszedtük a programsorozattal kapcsolatos legfontosabb híreket!

A Kép/Test/Lét országos összművészeti programsorozatról és a hozzákapcsolódó kiállításokról bővebb információkkal szolgálunk:

Kattints ide!

A Kép/Test/Lét országos művészeti projekt kiállításai

Test/Harmónia – Veszprém

Test / Harmónia címmel nyílt meg a MANK Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. és a Művészetek Háza Veszprém által közösen kiírt képzőművészeti pályázat legjobb alkotásaiból válogatott tárlat. Az augusztus 27-én 18 órakor nyíló, Dubniczay-palotában megrendezett kiállításból kiderül, a formák és technikák sokszínűségével ábrázolható mindaz, amit az emberi létről, az emberi alakról, az ember testi teljesítményéről gondolunk. A tárlat a Kép/Test/Lét művészeti programsorozat részeként valósul meg.

Legyőzött határok – Szolnok

Megnyílt a Kép/Test/Lét országos összművészeti programsorozat újabb kiállítása Szolnokon: a MANK Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. és a Szolnoki Művésztelep Legyőzött határok című tárlata a teljesítőképesség határait dolgozza fel. A programsorozat keretében országosan három városban mutatkozhatnak be a helyi közösségek alkotóműhelyei és kiemelkedő alkotói. Az augusztusi veszprémi, Test/Harmónia című kiállításmegnyitót követően nyílt meg Szolnokon a kiállítás, majd pedig Miskolcon mutatják be a legkiválóbb helyi alkotásokat.

Teljesítmény – Miskolc

Teljesítmény címmel nyílt meg a MANK Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. és a Herman Ottó Múzeum – Miskolci Galéria közös kiállítása október 29-én. A több mint harminc alkotást magában foglaló tárlat a koronavírus járvány helyzet miatt hamarabb, november 11-én bezárt. A nyílt pályázati felhívás képző- és iparművészeket szólított meg, hogy Teljesítmény címmel a Kép/Test/Lét projekt keretében az emberi test teljesítőképességét ábrázoló, illetve a sport kulturális, szociokulturális, történelmi vetületeire reflektáló alkotások hozzanak létre.

Lejárt pályázati felhívások

Veszprémi pályázat

A Művészetek Háza Veszprém és a MANK közösen hirdeti meg a Test/Kép/Lét program keretében a Test / Harmónia nevű felhívást az emberi test harmóniáját, az emberi mozdulat esztétikumát ábrázoló alkotások létrehozására, bemutatására. Kattints a részletekért!

Szolnoki pályázat

Közös pályázatot hirdet a Szolnoki Művésztelep és a MANK Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. képző- és iparművészek számára Legyőzött határok címmel. Kattints a részletekért!

Miskolci pályázat

A Herman Ottó Múzeum Miskolci Galériájával közösen ír ki alkotói pályázatot a MANK Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. képző- és iparművészek számára Teljesítmény címmel. A Kép/Test/Lét projekt keretében az emberi test teljesítőképességét ábrázoló, illetve a sport kulturális, szociokulturális, történelmi vetületeire reflektáló alkotások létrehozására, bemutatására kérik a művészeket augusztus 31-i határidővel. Kattints a részletekért!

Partnereink

EMMI NKA MMA
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow