w. Horváth Tibor

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem média design szakán szerez mesterdiplomát 2015-ben, ahol mesterei, Szirtes János és Tasnádi József nagy hatással voltak munkáira.

A szentgotthárdi Templom Galéria és a Szemle egyesület alapító tagja. Számos kiállításon vett részt alkotóként és szervezőként egyaránt. Folyamatos videóművészeti tevékenysége a performance határterületeit kutatja. 2014-ben elkészíti a 10 Deka Művészet című rövid, performansz alapú videósorozatát, 2018-ban pedig elnyeri a Derkovits Gyula képzőművészeti ösztöndíjat. A sokszor egymásra épülő performatív műegyüttesek létrehozása és vizsgálata során azt a folyamatot igyekszik megragadni, analizálni és értelmezni a művész, miként szervesül az alkotás, vagy írja felül a kontextust.

Délibáb című installációját a Művészetek Völgyében állíthattuk ki, amellyel kapcsolatban elmondta, a szerszámok célja, hogy eszközök legyenek. Az emberrel és földel összeizzadt tárgyak most e fizikai kapcsolatból végleg kiszakadnak, kioltják céljukat, átlényegülésük univerzális jelentőségű. Most már könnyedén derengenek a horizont felett, ismételve mozgásuk rezgéseit.

 

Partnereink

EMMI NKA MMA
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow