A MANK online kiállításai

2021.03.12 13:11:24 | Egyéb kategória

A MANK folyamatosan várja az online térben is a műkedvelőket és a kortárs művészet iránt érdeklődőket. Összegyűjtöttük az elmúlt időszakban megrendezett online kiállításainkat, így kedveskedve mindazoknak, akik már látták, viszont ismét megnéznék a műveket, és azoknak, akik még nem járták be a digitális kiállítási tereket.

DERKÓ’20

Online kiállításon mutatkoznak be a 2020. évi Derkovits Gyula képzőművészeti ösztöndíjasok 2021. január 28-tól az ösztöndíjat bonyolító MANK Nonprofit Kft. honlapján. Az online tárlaton fotók, videók és szöveges tartalmak mutatják be az alkotókat és műveiket.

KOZMA’19

Az ösztöndíjasok beszámoló kiállítására hagyományosan minden év tavaszán kerül sor, amikor az előző éves ösztöndíjasok bemutathatják munkájukat. A 2019-es évfolyam beszámoló kiállítása sajnos a koronavírus-járvány miatt elmaradt a tavalyi évben. A most megnyílt kiállítással a digitális térben ismerhetjük meg a ’19-es évfolyam tíz iparművészét és az ösztöndíjas időszak alatt készített műveiket.  

„SUPERMAN TALÁLKOZÁSA MISKAKANCSÓVAL” / A SZÖLKE-GYŰJTEMÉNY KORTÁRS REMEKEI

A MANK Galériában 2020. október 28-án nyílt kiállítás a Szölke László által gyűjtött művekből, amely a XX. század végi képzőművészetről adott átfogó képet. A gyűjteményben egymás mellett találunk figuratív és absztrakt műveket, leginkább festményeket, de ugyanúgy szobrokat és grafikákat is. A tárlat az egyes életművek szervességére és a pályaszakaszok közötti szoros gondolati-érzelmi kapcsolatra utalnak. A kiállításon szereplő művészek ma már a kortárs hazai képzőművészet élvonalába tartoznak. Kossuth-díjasok, Érdemes- és Kiváló Művészek, Munkácsy-díjasok.

LÁSSÁTOK, LÁSSÁTOK! / A MANK ADVENTI KIÁLLÍTÁSA

A kiállítás címe Lássátok, lássátok! – Az ünnep lényege képekben, mely felhívás a karácsony ünnepének lényegére és mélységére kívánt rávilágítani. Egy meghitt online galériatér várja a látogatókat, ahol kortárs képzőművészeti alkotások segítették az ünnepre hangolódást.

A KÉP/TEST/LÉT ÖSSZMŰVÉSZETI SOROZAT KIÁLLÍTÁSAI

A közösségépítés és nyitás szellemében indult útjára 2020-ban a Kép/Test/Lét összművészeti programsorozatunk, amellyel az alkotóművészet területén tevékenykedő, jelentős vidéki közösségeknek adhattunk megjelenési lehetőségeket, valamint támogattuk a művészek lokális megszólítását és közösséggé formálását. Az eseménysorozat három megyeszékhely, Miskolc, Szolnok és Veszprém együttműködésével valósult meg, mindhárom helyszínen az emberi test kultúráját, szépségét és erejét művészi módon reprezentáló műalkotásokat állítottunk a középpontba, és tematikusan kapcsolódó, előadóművészeti produkciókat mutattunk be.

reART – Kortárs környezet pop-up kiállítás

A MANK Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. reART – Kortárs környezet címmel rendez digitális pop-up kiállítást. A tárlaton olyan alkotásokkal találkozhatnak az érdeklődők, melyek a környezettudatosságra, a klímavédelemre és a fenntarthatóságra reflektálnak. A pop-up tárlat az ÖKOINDUSTRIA 2021 Zöldipari Expo kiállítás keretében kerül megrendezésre, valamint a www.alkotomuveszet.hu oldalon 2021. április 28-tól látható.

Partnereink

EMMI NKA MMA
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow